Alım gücü düşen yurttaş borçla ayakta kalmaya çalışıyor: Kredi çekmezsek aç kalırız

Alım gücü düşen yurttaş borçla ayakta kalmaya çalışıyor: Kredi çekmezsek aç kalırız
Evin ihtiyaçları için kredi çektiğini anlatan yurttaş ‘Bankalara çalışıyoruz, kredi çekmeksek aç kalırız’ dedi. Bir yurttaş da çocuklarının okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz, işsizlik ve yoksulluk kıskacında mücadele eden yurttaşlar, borcu borçla kapatarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Vatandaş, giderek büyüyen yoksulluk nedeniyle temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta güçlük çekerken, aldığı kredi borçlarını da ödemekte zorlanıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yayımladığı veriye göre, yurttaşların bankalara olan kredi ve kredi kartı borcu temmuz ayının son haftasında 14.1 milyar lira arttı. BDDK’ye göre yurttaşların bankalara toplam borcu 1.2 trilyon lira.

Borç sorununu ve yaşadıkları yoksulluğu Cumhuriyet’e anlatan yurttaşlar, evin mutfak alışverişini dahi zor yaptıklarını dile getirdi. 52 yaşındaki Tugay Özdağlar, 28 bin lira kredi borcu olduğunu, borcu bittiğinde tekrardan kredi çekeceğini söyledi. Özdağlar, "Asgari ücretle çalışıyorum. Temizlik görevlisiyim. Üç çocuğum var. İki çocuğum maddi sıkıntılarımızdan dolayı liseyi bırakmak zorunda kaldı. Eşim çalışmıyor çünkü yedi aylık bebeğimiz var. Eve 3 bin 500 lira kira veriyorum. Aldığım asgari ücretin yarısından çoğu kiraya gidiyor. Evin mutfağına zor alışveriş yapıyoruz. Etin yüzünü bile göremiyoruz" dedi.

‘EVİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN KREDİ ÇEKTİM, YOKSA AÇ KALIRIZ’

İki çocuğu olan Mahmut Yılmaz ise geçinebilmek için kredi çekmek zorunda kaldığını belirterek "20 bin lira kredi borcum var. Asgarisini bile ödemekte zorlanıyorum. 3 bin 500 lira emekli maaşı alıyorum. Krediyi evin ihtiyaçlarını karşılamak için çekmiştim. Aylık aldığımız maaş ihtiyaçlara yetmiyor. Bankalara çalışıyoruz aslında. Kredi çekmeksek aç kalırız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar