İddia: Diyanet Başkanı Erbaş'ın eşi için de özel kalem görevlendirildi

İddia: Diyanet Başkanı Erbaş'ın eşi için de özel kalem görevlendirildi
Kuşadası Müftülüğü’nden Diyanet’te ‘hanımefendi’ diye hitap edilen Seher Erbaş’a ‘özel kalem’ olarak atandığı belirtilen Öztunç, fotoğraflarda yer almasını ‘tesadüf’ olarak nitelendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı içinde "hanımefendi" şeklinde hitap edilmesiyle sık sık gündeme gelen, il ve ilçe müftülüklerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldığı belirtilen ve son olarak çantasını koruma polisine taşıttığı ortaya çıkan Başkan Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’a, özel kalem tahsis edildiği iddia edildi.

Cumhuriyet’in haberine göre Aydın Kuşadası Müftülüğü bünyesindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda vaize olarak görev yapan Rukiye Öztunç’un, 2021 sonunda başkanlığa geçtiği ve Seher Erbaş’ın özel kalemi olarak görevlendirildiği öne sürüldü. "Öztunç ise Erbaş’ın özel kalemi olmadığını iddia ederek Erbaş’la aynı programlara katılmasını ve fotoğraflarda yer almasını "tesadüf" olarak nitelendirdi.

TÜM ZİYARETLERDE YANINDA

Öztunç’un, Seher Erbaş’ın hem yurtiçi hem de yurt dışındaki programlarına eşlik etmesi dikkat çekti. Erbaş’ın başta Fransa, Almanya, Kosova olmak üzere yurt dışı ziyaretlerinde yanında yer alan Öztunç, Erbaş’ın Diyanet’e bağlı kurs ve müftülüklere yönelik düzenlediği programlarda da bulundu. Hem Erbaş’ın ocak ayından bu yana gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarda hem de müftülüklerin ve Diyanet’in bazı ziyaretlere ilişkin paylaşılan fotoğraflarında Öztunç’un, Erbaş’ın hemen yanında yer aldığı görülüyor. Bazı fotoğraflarda da Erbaş’ın, Öztunç’a çantasını taşıtması dikkat çekti. Öte yandan Seher Erbaş’ın yurtiçi ve yurt dışı ziyaretlerini hangi sıfatla yaptığı ve kaynağın Diyanet bütçesinden karşılanıp karşılanmadığı bilinmiyor.

‘TESADÜFEN YURT DIŞINDAYDIM’

Hakkındaki iddiaları reddeden Öztunç Seher Erbaş’ın "özel kalemi olmadığını" savunarak "Böyle bir şey yok. Ben vaizim. Vaizlik yapıyorum ve özel kalem personeliyim" dedi. Öztunç, Seher Erbaş’ın yurt dışı ziyaretlerinde yer almasına ilişkin "Seminer için yurt dışındaydım vaiz olarak. O nedenle yurt dışındaydım. Tesadüf. Seher Hanım’la alakası yok" yanıtını verirken yurt içi ziyaretlerine ise değinmedi. Öztunç, bazı yurt dışı ziyaretlerinde çektiği fotoğrafları paylaştığı sosyal medya hesaplarını, telefon görüşmesinin ardından gizlediği tespit edildi.

Öne Çıkanlar