Ali Babacan: Örtülü şekilde kamu bankaları üzerinden dövize müdahale var

Ali Babacan: Örtülü şekilde kamu bankaları üzerinden dövize müdahale var
Katıldığı bir TV programında görüşlerini dile getiren Babacan, 'Ekonomi pik yapıyor diye açıklama yapıyorlar, akıllara durgunluk verecek bir olay bu' eleştirisi getirdi.

ARTI GERÇEK - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuk olduğu Habertürk TV’deki "Açık ve Net" programında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ekonomideki son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Babacan, "Merkez Bankası bağımsızlığını kaybetmiş durumda. Kredibilitesi yerle bir olmuş. Türkiye'nin acil döviz ihtiyacı var. Merkez Bankası TL basıyor ve TL’nin değerinin düşmesine sebep oluyor" dedi.

Babacan, "Güven, istikrar sağlanmalı ve Türkiye’nin acil döviz ihtiyacının karşılanması gerek. Şu an örtülü bir şekilde kamu bankaları üzerinden dövize müdahale var" ifadelerine yer verdi.

Ali Babacan, "Coronavirus gelmeden de Türkiye ekonomisi buhrandaydı. Coronavirus ile sorunlar katlanarak arttı. Kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin altına düştü. Ekonomi pik yapıyor diye açıklama yapıyorlar, akıllara durgunluk verecek bir olay bu" dedi.

Kendisi de Coronavirus tedavisi gören Babacan, bu konuyla ilgili de şu görüşleri paylaştı:

"Çok sayıda sağlık çalışanımız biliyorsunuz hayatını kaybetti, yoğun bakımda tedavi gören doktorlarımız var. Hepsine şükranlarımızı sunmak gerekiyor buradan. Ben tüm Covid-19 hastalarına acil şifalar diliyorum, sağlık çalışanlarına da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Sağlık çalışanlarımızın ne kadar büyük fedakarlıklarla çalıştıklarına bizzat şahit oldum. Gerçekten kendi hayatlarını büyük riske atarak, ellerinden gelen büyük bir çaba gösteriyorlar, büyük fedakarlıklara katlanıyorlar.

Gerçek Coronavirus tablosunun bütün şeffaflığıyla paylaşılması lazım. Sorunu olduğundan daha küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz? Verilere güven kalmadı. Kriz yönetiminin en önemli metodu gerçeklerin paylaşılmasıdır. Gerçeklerden korkmadan virüsle mücadele edilmeli.

Coronavirus testinin ücretsiz olarak yapılması lazım. Testi pozitif çıkanların derhal her türlü şahsi izolasyona ve karantinaya hemen girmeleri lazım. Bu çok önemli ama maalesef gerçekleşmiyor."

Öne Çıkanlar