Aleyna Tilki hakkında Coronavirus soruşturması

Aleyna Tilki hakkında Coronavirus soruşturması
‘Anneme, kendime ve kardeşime Coronavirus aşısı yaptırmayacağım çünkü güvenmiyorum’ açıklaması yapan genç şarkıcı Aleyna Tilki hakkında soruşturma açıldı.

Şarkıcı Aleyna Tilki hakkında Coronavirus aşısıyla ilgili açıklamaları gerekçe gösterilerek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan bir şikayet üzerine soruşturma açıldı.

Genç pop müzik şarkıcısı, "Anneme, kendime ve kardeşime aşı yaptırmayacağım. Çünkü güvenmiyorum! İnsanları Corona değil, ilaçlar öldürüyor" açıklaması yapmıştı. Günaydın’ın haberine göre bir kişi bu sözleri CİMER’e şikayet etti.

Şikayette bulunan kişinin dilekçesinde "Aleyna Tilki, devleti aşağılayıp halk arasında korku ve paniğe neden oldu" ifadelerini kullandığı, bunun üzerine genç şarkıcı hakkında ‘halkı korku ve paniğe sürüklediği’ iddiasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

ALEYNA TİLKİ: BU TESTLERE NASIL GÜVENECEĞİZ?

20 yaşındaki popçu, Coranavirus testlerin belirsiz çıktığını iddia etmiş ve Kasım 2020'de Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu duruma tepki göstermişti. Tilki, "12 gündür tedbir olsun diye evden çıkmadım. Yaptırdığım sürüntü testi pozitif. Aynı gün birkaç saat sonra tekrar yaptırdığım kan ve sürüntü testim bu sefer negatif. Aradan 12 gün geçti, bir semptomum bile olmadı. Bu testlere nasıl güveneceğiz?" diye yazmıştı.

 ‘AYNI GÜN BİR POZİTİF BİR NEGATİF’

Tilki ayrıca "Tüm dünyada yapılan tüm testler bence yüzde 50 yanlış! Bu yüzden negatif çıkan negatif olduğuna güvenmesin. Saçma bir hata var bu testlerde. Yanımdaki insanlar da bir negatif, bir pozitif, bir negatif çıkıp durdu. Aynı gün hem de" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar