Aleyna Çakır davasında yeni gelişme: Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınacak

Aleyna Çakır davasında yeni gelişme: Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınacak
Aleyna Çakır'ın avukatı Umur Yıldırım Artı Gerçek'e davada yaşanan son gelişmeyi değerlendirdi.

Anıl BAYRAKTAR


ARTI GERÇEK - Ankara'da şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır'ın geçtiğimiz günlerde otopsi sonuçları yayınlanmış raporda, kesin ölüm nedeninin iple boğulma olduğu duyurulmuştu. Raporda dikkat çeken bir diğer gelişme ise, Aleyna’nın otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin aynı erkeğe ait olduğunun açıklanmasıydı. Tespit edilen sperm ve Y-STR'nin şüpheli Ümitcan Uygun'a ait olup olmadığı ise araştırılmamıştı.

Bugün dava sürecinde yeni bir gelişme söz konusu oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili olarak, Sema Esen’in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup, işlemler devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri yer aldı. 

AVUKAT UMUR YILDIRIM: BU DAVADA TOPLANMASI GEREKEN DELİLLER ÇOK GEÇ TOPLANDI

Konu ile ilgili görüştüğümüz Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı Umur Yıldırım toplanması gereken deliller için çok geç kalındığını belirterek "Aleyna’nın otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin kime ait olduğunun tespiti için şüphelinin DNA örneğine başvurulması gerektiğini biz 4 ay önce söylemiştik" dedi

Avukat Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu davada toplanması gereken deliler çok geç toplandı. Aleyna’nın otopsisinde rastlanan sperm ve tırnak parçasında çıkan Y-STR’nin kime ait olduğunun tespiti için şüphelinin DNA örneğine başvurulması gerektiğini biz 4 ay önce söylemiştik. İstanbul'dan gelen raporda bu iki örneğin aynı erkeğe ait olduğunu tespit ederek Ankara Adli Tıp Kurumu raporunu bir adım daha ileriye taşıdı. Tırnaktan çıkan doku ile spermden çıkan doku aynı erkeğe sahip ve ortada tek bir şüpheli var, kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz bizim istediğimiz adaletin sağlanması.

'SOSYAL MEDYA VE TOPLUMUN BASKISIYLA GERÇEKLEŞTİ'

Bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada karşılaştırmaların yapılacağı söylendi. Yani Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınacak. Bu çok geç kalınmış bir uygulama biz aylardır bunu söylüyorduk. Biz zaten söylemeden yapılması gereken bir uygulama, sosyal medya ve toplum baskısıyla gerçekleşti."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar