Alevi kuruluşlar 4-6 yaş din zorunlu din eğitiminin kaldırılması için eylem yapacak

Alevi kuruluşlar  4-6 yaş din zorunlu din eğitiminin kaldırılması için eylem yapacak
Alevi kuruluşlar 27 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde sokağa çıkarak 4-6 yaş zorunlu din eğitimi derslerini protesto edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Milli Eğitim Şura toplantısında din eğitiminin 4-6 yaş arasına çekilmesi kararını protesto etmek amacıyla Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun çağrısı ile 27 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde aynı saatte basın açıklaması gerçekleştirerek, zorunlu din eğitimini protesto edecek.

Mili Eğitim Bakanlığı zorunlu din eğitimi dersi 4 ila 6 yaş arasına indirilmesi kararına tepkiler sürüyor. Alevi kurumları da Türkiye’nin tüm kentlerinde eş zamanlı 27 Şubat Pazar günü sokağa çıkarak iktidarın bu baskıcı ve gerici politikasına karşı protesto gerçekleştirecek. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen açıklama da ise şu ifadeler kullanıldı;

"Üstünde yaşadığımız bu topraklarda yaşayan tüm canlılar, açlıkla, şiddetle, katliamla mücadele ediyor. İnsanlar emekleri üzerinden sömürülüyor, çocuklar istismar ediliyor, kadınlar şiddete maruz kalıyor, doğa katlediliyor. Periyodik hale gelen zamlar, insanların rahat bir nefes almasına izin vermiyor.

Tüm bu olumsuzluklar içinde ülke kaderine terk edilmiş gibi bilinmeze sürükleniyor. İktidarsa ülkede başka hiç bir sorun yokmuş gibi zorunlu din derslerini 4-6 yaşa çekmek için zemin oluşturmaya çalışıyor. Anaokulu açmak için gerekli öğrenci sayısı 10’dan 4’e indirilerek, henüz birey bilinci oluşmayan çocukların inancını seçme hakkı elinden alınmak isteniyor.
Yaşanan tüm bu baskıların, yayınlanan fetvaların amacının şeriat rejimini geri getirmek olduğunu görüyoruz ve bu düzensiz düzene karşı çıkıyoruz.

Emekçinin hakkını aldığı, çocukların istismar edilmediği, kadınların şiddete uğramadığı, doğanın katledilmediği özgür ve demokratik bir düzen için buluşuyoruz.

Çocukların dayatmacı değil, bilimsel eğitim aldığı, gençlerin gelecek kaygısı duymadığı, inanan inanmayan herkesin laik, ayrımsız, eşit koşullarda olduğu bir yaşam istiyoruz. Demokratik, çağdaş ve özgür bir yaşam için 27 Şubat Pazar günü buluşuyoruz.

Çağrımız bu ülkede hak mücadelesi veren, barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana bu ülkeden umudu olan tüm kurumlara ve canlara!

Gelin 27 Şubat’ta tüm baskılara inat hep birlikte sesimizi yükseltelim. Adil ve eşit bir düzen için yan yana olalım."

Öne Çıkanlar