Alan Kurdi'nin hikayesini artık daha iyi anlayacağız

Alan Kurdi'nin hikayesini artık daha iyi anlayacağız
Afganistanlı 12 yaşında bir çocuğun verdiği insanlık dersini anlatan ‘Uçurtma Avcısı’nın yazarı Halit Hüseyni'nin yazdığı Alan Kurdi hikayesi, 360 derecelik filme dönüştürüldü.

KÜLTÜR SANAT - Türkiye’den Yunanistan’a geçmek zorunda bırakılan birailenin üç yaşındaki üyesi Alan Kurdi’nin boğularak hayatını kaybetmesinin üzerinden iki yıl geçti.

Kendisi de mülteci olan yazar Halit Hüseyni’nin, Alan’ın ve ailesinin yaşamını yitirmesinden etkilenerek kaleme aldığı "Sea Prayer" (Deniz Duası) adlı kısa hikayesi, sanal gerçeklik projesine dönüştürüldü.

O GÜNDEN BU GÜNE BİNLERCE İNSAN DAHA BOĞULDU

Aslında proje, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (UNHCR) yapılan "Göç Sırasında Hayatını Kaybeden Mülteciler" açıklamasının ardından hayata geçti.

UNHCR’nin yaptığı açıklamaya göre, son bir yıl içinde Avrupa kıyılarına gitmek zorunda bırakılan dört binin üzerinde kişinin boğularak yaşamını yitirdi. Üç yaşındaki Alan Kurdi’nin boğulduğu 2015’ten bu güne, Akdeniz’i geçmek zorunda bırakılan en 8500 kişi ya boğuldu ya da halen kayıp.

GÖÇ ETMEK ZORUNDA BIRAKILANLARIN DENİZ DUASI

Kobanili Alan Kurdi’nin hayatını kaybetmesinin ikinci yılında UNHCR tarafından yapılan bu açıklamanın ardından, "Uçurtma Avcısı" kitabıyla tanınan Halit Hüseyni, bir baba ve oğlun bot üzerinde belirsiz bir gelecek ile karşı karşıya kalmaları hakkında kısa bir hikaye yazdı.

Gazete Karınca’nın The Guardian‘dan aktardığı haberde, Halit Hüseyni’nin yazdığı "Sea Prayer" (Deniz Duası) isimli kısa hikaye, UNHCR'nin de desteğiyle sanal gerçeklik yani 360 derecelik film projesine dönüştürüldü.

Animasyon olarak çekilen filmde hikayenin başkahramanı, Akdeniz’in dalgalarını aşmaya çalışırken çocuğunu güvende tutması için uçsuz bucaksın suya yakarıyor.

Öne Çıkanlar