Alabora olan teknenin kaptanı 16 saat hayatta kaldı

Alabora olan teknenin kaptanı 16 saat hayatta kaldı
İspanya açıklarında alabora olan bir teknenin kaptanı, 16 saat hayatta kaldıktan sonra yara almadan kurtarıldı.

62 yaşındaki Fransız bir adam, Atlantik Okyanusu'nda alabora olan yelkenli teknesinin içindeki bir hava boşluğunda 16 saat hayatta kalmayı başardı ve İspanyol Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Reuters'ın haberine göre, Sahil Güvenlik, 12 metrelik tekneden İspanya'nın Galiçya bölgesinde bulunan Sisargas Adaları'ndan 22 km uzaklıkta tehlike sinyali gönderdiğini söyledi. Teknenin Portekiz'in başkenti Lizbon'dan yola çıktığı belirtildi.

Beş dalgıçlı bir kurtarma gemisi yola çıkarken, aramaya yardım etmesi için gönderilen üç helikopterden biri, ters dönen tekneyi buldu. Bir dalgıç, yaşam belirtisi aramak için geminin gövdesine vinçle çekildi ve teknedeki adam içeriden vurarak karşılık verdi. Deniz, kurtarma girişiminde bulunamayacak kadar dalgalı olduğu için ekipler, teknenin daha fazla batmasını önlemek amacıyla tekneye yüzdürme balonları bağladı ve sabaha kadar bekledi.

İki dalgıç, neopren tulumu giymiş ve dizlerine kadar suya batmış halde buldukları denizciyi kurtarmak için teknenin altından yüzdüler. Daha sonra teknede mahsur kalan adamın dondurucu suya atladığı ve dalgıçların da yardımıyla kurtarıldığı belirtildi.

Hastaneye kontrole götürülen Fransız, kısa sürede taburcu edildi.

Öne Çıkanlar