Filistin üzerine çalışmalarıyla bilinen gazeteci İsrail askerleri tarafından açılan ateşte öldürüldü

Filistin üzerine çalışmalarıyla bilinen gazeteci İsrail askerleri tarafından açılan ateşte öldürüldü
Al Jazeera'nin muhabiri Shireen Abu Akleh, Batı Şeria'daki mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda bir gazeteci de yaralandı.

Foto: The Jerusalem Post


Katar merkezli uluslararası haber kanalı Al Jazeera'nin kadın muhabiri Shireen Abu Akleh, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Shireen Abu Akleh, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi. Saldırıda başka bir gazetecinin de yaralandığı öğrenildi.

İsrail’in önde gelen gazetesi Haaretz’te yer alan haberde gazeteci Ali Asmoadi’nin Haaretz'e kendisinin Akleh'in askeri güçler tarafından ateş edildiğinde basın yeleklerini giydiklerini söylediğini aktardı.

Akleh'in Doğu Kudüs'te doğduğunu aktaran Haaretz, 1997'den beri Al Jazeera için Doğu Kudüs'te yaşadığını ve çalıştığını aktardı. Akleh'in Filistin’deki her önemli olayı ve İsrail’deki siyasi olaylar üzerine çalıştığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar