Akşener'den şiirli Amini paylaşımı: Başkaldırma ancak saçlarından tutulur

Akşener'den şiirli Amini paylaşımı: Başkaldırma ancak saçlarından tutulur
Meral Akşener, Turgut Uyar'ın dizeleri ile İran'daki kadın eylemcilere destek verdi:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı bir dizi paylaşım ile, Kürt kadın Mesha Amini'nin başörtüsünü takmadığı için İran'da ahlak polisi tarafından öldürülmesinden sonra ülke çapında başlayan gösterilere destek verdi. 

Yaşadığımız dönemin "sultancıl yapıların ve etraflarındaki haramzadelerin" çağı olduğunu belirterek paylaşımlarına başlayan Akşener, iktidarını korumaya çalışanların bunu 'beka mücadelesi' olarak 'yutturmaya çalıştığını belirtti. 

İran'da yaşananların bundan ayrı düşünülemeyeceğini söyleyen Akşener, "Kadınların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri, tercihlerinde özgür olmaları ve itilip kakılmadan yaşayabilmeleri en temel ve en kutsal haklarıdır. Bunun aksini de asla kabul edemeyiz." dedi. 

"Bu vesileyle, İran’da özgürlükleri için sokaklara dökülen ve baskıya başkaldıran kadınları tüm kalbimle selamlıyor; İran yönetimini, kadınların onurlu bir hayat için yükselttikleri haklı sese kulak vermeye ve insan haysiyetine yakışan reformları acilen yapmaya davet ediyorum." diyen Akşener, sözlerini Turgut Uyar'ın dizeleri ile sonlandırdı; 

"Saçlarımı hep kestim tutacak kadar kalmasın dedim. Çünkü bir başkaldırma ancak saçlarından tutulur..."

Öne Çıkanlar