Akşener’den Sancar’a telefon: Ortak paydada buluşmak önemli

Akşener’den Sancar’a telefon: Ortak paydada buluşmak önemli
Annesini kaybeden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar iktidar ve muhalefetten çok sayıda telefon aldı.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, 12 Mayıs Perşembe günü 78 yaşındaki annesi Münire Sancar’ı kaybetti. Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Münire Sancar, Kocasinan Mezarlığı’na defnedildi.

Bir grup gazeteci, annesini kaybeden HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’a TBMM’de taziye ziyaretinde bulundu. Sancar, gazetecilerin sorusu üzerine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve bütün Kürdi partilerin genel başkanlarının taziye dileğinde bulunduğunu ve yarın teşekkür mesajı yayınlayacağını aktardı.

Sancar, "Bunu kaybetmemek gerekiyor. Acıyı paylaşma meselesi tamamen ortadan kalkınca toplum olma imkanları kaybediliyor. Bu toplumdaki sağduyuya inanıyorum" diyerek duygularını paylaştı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise bizzat taziye ziyaretinde bulundu. 

Sancar, kutuplaştırmalara inat, farklılıkları öne çıkartmadan acıda bir arada olmanın önemli olduğunu vurguladı. Toplumda oluşturulan gerilimlere rağmen bu dayanışmanın bir umut olduğunu söyleyen Sancar, şu ifadeleri kullandı: 

"İktidar partisinden, muhalefete kadar pek çok kesimden telefon aldım. Bu duyguyu kaybetmemek gerekiyor. Farklılıkları öne çıkarmadan ortak paydada buluşmak çok önemlidir. Hem siyaset hem de bir çok kesimden telefon aldım. Ben acıda bir araya gelme duygusunu ailemden öğrendim. Farklı kesimlerden aranmak beni şaşırtmadı, beni şaşırtan aramamaları olur.

Bunu kaybetmemek gerekiyor. Acıyı paylaşma meselesi tamamen ortadan kalkınca toplum olma imkanları kaybediliyor. Acıda hiç olmazsa bir paylaşım zeminini canlı tutmak, toplum olmaktan çıkmaya karşı olmaya umutları artırıyor. Siyasetin üst düzeyinde o çok gerilim ve kutuplaştırma hamlelerine ve söylemlerine rağmen toplumdaki yaygın kesimlerde sağduyunun ortadan kalkmaması lazım. Bu toplumdaki sağduyuya inanıyorum. Aramaya değil aramamaya şaşırırım. Ben kimin acısı olursa olsun hangi parti olursa olsun paylaşırım."

Öne Çıkanlar