Vatandaş kira ödeyemezken AKP'li belediyeler 'ters ev' projeleri üretmeye başladı

Vatandaş kira ödeyemezken AKP'li belediyeler 'ters ev' projeleri üretmeye başladı
Ters ev projesinin ‘Tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirleri şaşkına çevirmek ve bölgenin turistik cazibesini arttırmak için’ yapıldığını duyuruldu.

İğneden ipliğe yapılan zamlar nedeniyle geçinmekte güçlük çeken yurttaş ev alamaz, kira ödeyemez hale gelirken, AKP’li belediyeleri ise "Ters Ev" projeleri üretmeye başladı. AKP’li Ordu, Adana Yüreğir ve Sakarya’dan sonra, Samsun Canik Belediyesi de, "Ters Ev" yapmak için ihale açtı. Belediye projenin, "Tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalarla misafirleri şaşkına çevirmek ve bölgenin turistik cazibesini arttırmak için" yapıldığını duyurdu.

İHALEYE 2 FİRMA KATILDI

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre AKP'li Samsun Canik Belediyesi 23 Haziran 2022'de ters ev yapmak için ihale düzenledi. İhaleye 2 firma katılırken, Tersev Mühendislik İnşaat Şirketi ile 27 Temmuz 2022'de 2 milyon 20 bin TL'lik sözleşme imzalandı. Evin ekim ayında açılmasının planlandığı bildirilirken, ters evde tavana yerleştirilmiş koltuk, sehpa, lavabo ve diğer eşyalar yer alacak.

Canik Belediyesi'nin Ters Ev'i Hasköy Mahallesi Meşe Tesislerinin girişinde 75m2 alana toplam 175 m2 olarak inşa edilecek. İki katlı olacak Ters Ev çelik konstürüksiyondan yapılacak. Evin üzeri deseyir terası olarak kullanılacak. Sakarya Belediyesi'nin ters ev projesi millet bahçesi içerisinde yer almıştı.

Öne Çıkanlar