AKP teşkilatlarından Sedef Kabaş'la ilgili 81 ilde suç duyurusu

AKP teşkilatlarından Sedef Kabaş'la ilgili 81 ilde suç duyurusu
'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ve Kabaş'ın sözlerine 'gülümsediği' için CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunuldu.

AKP teşkilatları 81 ilde adliyelere başvurup, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ile Kabaş'ın ifadelerine "gülümseyen" CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçeleri, ülke genelinde eş zamanlı olarak savcılıklara verildi.

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI DA KATILDI

İstanbul'da partinin il teşkilatınca İstanbul Adliyesi'nde yapılan suç duyurusu öncesi AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, bir basın açıklaması yaptı.

Beyoğlu, Fatih, Ümraniye ve Gaziosmanpaşa ilçe belediye başkanları da Kabaktepe ile birlikte basın açıklamasına katıldı.

Adliye önündeki Çağlayan Meydanında yapılan açıklamada Kabaktepe, "CHP'nin adeta yayın organı haline gelen Tele1 ekranlarında sistematik olarak partimize, Genel Başkanımıza ilke, ahlak, hukuk tanımayan hakaretamiz ifadelerle en ağır saldırılar gerçekleştirilmektedir" dedi.

Tele1'deki programda Kabaş'ın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır ifadeler kullandığını" belirten Kabaktepe, "daha önce de Kabaş'ın değişik zamanlarda Cumhurbaşkanına ağır hakaretlerde bulunduğunu, program konuklarının da bu hakaretlere sessiz kalarak ortak olduğunu" belirtti.

Kabaktepe sözlerini "Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz" diye noktaladı.

Öne Çıkanlar