AKP Sözcüsü Çelik'ten Macaristan açıklaması: Siyasetçi bir iddia ile çıkmalıdır

AKP Sözcüsü Çelik'ten Macaristan açıklaması: Siyasetçi bir iddia ile çıkmalıdır
'Türkiye’nin NATO içerisindeki rolü tartışılamaz.'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik  41. gününde süren Ukrayna-Rusya savaşı ile ilgili olarak, 'Türkiye’nin NATO içerisindeki rolü tartışılamaz.' dedi. Çelik Macaristan seçim sonuçları için de "Macaristan ile ilişkilerin yakın tutulmasına önem verdi sayın cumhurbaşkanımız. Kimin iktidar olacağına karar verecek olan o ülkenin insanlarıdır. Toplumun önüne siyasetçi bir iddia ile çıkmalıdır." iye konuştu.

Çelik, parti MKYK'sının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Umarım ki yakınımızdaki Rusya-Ukrayna savaşının bittiğini görürüz.

Ukrayna konusunda cumhurbaşkanımızın diplomasi görüşmeleri devam ediyor. Şimdiye kadar gelinen noktada Dolmabahçe’deki müzakere görüşmesi dünyada yankılandı. İstanbul veya Ankara’da ev sahipliği yaparak çabamızı sonuca ulaştırırız. Türkiye’nin yaklaşımı takdir edilmekte.

Türkiye’nin NATO içerisindeki rolü tartışılamaz. Dünkü toplu mezar görüntüleri üzüntü verici, sorumluların ortaya çıkması gerekiyor. AB’de Türkiye’siz bir Ukrayna zirvesinin yapılmasının anlamsız olduğunu görüyoruz.

TUNUS'TAKİ OLAYLAR

Tunus’taki parlamentonun feshedilmesini üzüntü ile karşılıyoruz. Tunus çok önemli bir ülke, anayasa tecrübelerinin pek çok ülkeye örnek gösterildiğini biliyoruz. Gelinen aşamada yol haritasının titizlikle uygulanması gerekiyor. Parlamentoya yönelik her türlü müdahaleye karşıyız.

MACARİSTAN SEÇİMLERİ

Her ülkenin siyasi denklemleri farklı, küresel köy diyebileceğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Macaristan ile ilişkilerin yakın tutulmasına önem verdi sayın cumhurbaşkanımız. Kimin iktidar olacağına karar verecek olan o ülkenin insanlarıdır. Toplumun önüne siyasetçi bir iddia ile çıkmalıdır.

STOKÇULUK İLE MÜCADELE

MKYK üyeleri tarafından da gündeme getiriliyor. Biz sahada olan bir partiyiz. Alınan tedbirlerin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunda arkadaşlarımızın verdiği rakamlar var. Tamahkarlık peşinde koşanlara bakanlığımızın güçlü tedbirleri var. Bir yandan da provokasyon ve yalan haberle uğraşıyoruz. Kılıçdaroğlu çıktı iki buçuk milyon hayvanın Katar’a satıldığına yönelik. Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı, böyle bir işlem olmamış. Siyasetçinin duyarlı davranması gerekir.

Öne Çıkanlar