AKP'nin hedef aldığı Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı

AKP'nin hedef aldığı Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı
Soruşturma haberi, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi tarafından duyuruldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Ataklı hakkında soruşturma başlattı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in de aralarında olduğu bir grup AKP'li tarafından hedef alınan Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Soruşturma haberini, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesi duyurdu. Sabah'da yer alan habere göre; Kardeşlik Derneği, savcılığa suç duyurusunda bulunarak gazeteci Ataklı’nın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiğini' iddia etti.

NE OLMUŞTU?

Ataklı, AKP'lilerin 'darbe çağrısı' olarak servis ettiği açıklamalarında şunları söylemişti: 

"Tayyip Erdoğan seçimle gider mi? Bana göre hayır. Tayyip Erdoğan’ın artık seçimle bu ülkenin başından gitmesi bana pek mümkün görünmüyor. Ne demek seçimle gitmez? O zaman darbe mi olacak? Darbe ihtimalini en en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor. Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım. Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamalardan Ataklı'nın ifadelerini hedef almış ve "Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil" diye konuşmuştu. Çelik, şunları söylemişti:

"Şimdi bir başkası çıkmış. "Erdoğan seçimle gitmez, o da doğal afet olması lazım. O da Avustralya gibi büyük yangın olması lazım" diye.

Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Darbe bir millete yapılacak en büyük kötülüktür. Darbe, bir millete düşmanın yapamadığı düşmanlığı yapma mekanizmasıdır. Darbe bir milletin namusuna saldırısıdır. Bunu ağzına alan kişinin vatanseverlikle hiçbir ilgisinin olmadığı açıktır."     
    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar