Saadet Partisi: AKP'nin başörtüsü sorununu çözdüğü doğru değil

Saadet Partisi: AKP'nin başörtüsü sorununu çözdüğü doğru değil
Furkan Vakfı üyesi başörtülü bir kadının yine başörtülü bir polis tarafından darp edilmesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi: Başörtüsü bugün gücün simgesine mi dönüştü?

Adana'da Furkan Vakfı mensubu başörtülü bir kadına, başörtülü kadın polisin şiddet uygulaması sonrası tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili konuşan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci "AK Parti 28 Şubat'ta kenetlenenleri karşı karşıya getiriyor ve başörtüsü sorununu çözdüğü doğru değil. Çünkü bu konuda anayasal, yasal bir güvence yok" dedi.

'BU HERKESİ İNCİTİYOR'

T24'de Candan Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Ekinci, "Bunları yaşamış AK Parti'nin bunlara izin vermesini anlayamıyorum. 28 Şubat sürecinde kenetlenmiş mütedeyyin kesimin karşı karşıya getirildiğini görüyoruz. Bu gerçekten herkesi incitiyor" dedi. 

28 Şubat sürecinde öğretmenlik hakkının elinden alındığını söyleyen Ekinci, "başörtüsü dün mağduriyetin bugün ise gücün simgesine mi dönüştü?" sorusunu şöyle cevapladı:

'AK PARTİ BAŞÖRTÜSÜNÜ SİYASALLAŞTIRDI'

"Başörtüsü kesinlikle bir gücün simgesi değil. Güç olsaydı kapalı bir hanımefendiye cop olayı gerçekleşmezdi. AK Parti başörtüsünü siyasallaştırdı, araçsallaştırdı. Başörtüm üzerinden oy almaya çalışıyor. AK Parti başörtüsü problemini çözmedi. Çünkü anayasal bir güvenceye sahip değil. Başörtülülerin kamuda çalışmasının önünü açtı sadece. AK Parti canı istediğinde, kendisine ağam paşam demeyen herkesi mülakat sistemi ile KHK ile görevden alabilir.

'MÜCADELE VERDİĞİMİZ KİŞİLER TARAFINDAN HAKSIZLIĞA UĞRAMAK HEPİMİZİ ACITIYOR'

Başörtüsü hâlâ bizi birleştiren bir unsur. Çünkü burada mesele insan hakları, inanç özgürlüğü meselesidir.  Görüntü içimizi yaktı mı yaktı. Kamusal alanda var olabilmek için bu kadın polisimiz adına da mücadele vermişken, mücadele verdiğimiz kişiler tarafından haksızlığa uğramak, darp edilmek hepimizi acıtıyor. Ama asıl mesele adalet, insan hakları, gösteri özgürlüğü. Sorumlu sadece polis kardeşimiz olmaz. Bu durumda hükümetin yaptıklarını doğru ve helal göstermiş oluruz. Asıl hataya burada düşmüş oluruz."

Öne Çıkanlar