AKP'li vekiller ‘kale’ kabul edilen yerlerde bile sokağa çıkamıyor: 'Partiye serzeniş var'

AKP'li vekiller ‘kale’ kabul edilen yerlerde bile sokağa çıkamıyor: 'Partiye serzeniş var'
AKP’li vekilin adının rüşvet iddialarında geçmesinin yurttaşlarda rahatsızlık yarattığı, AKP’li kurmayların da partiye sahada bir serzeniş olduğunu kabul ettiği öğrenildi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partililere "Sokakta olun" talimatına karşın milletvekillerinin sahada olmadığı ortaya çıktı. Parti yönetimine özellikle "AKP’nin kalesi" olarak nitelendirilen yüksek oy aldığı bölgelerden şikâyet geldiği belirtilirken, yurttaşların "Sahada yoklar. Olduklarında da onlara ulaşmak artık daha zor" diye şikayet ettiği belirlendi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Erdoğan’ın, TBMM’nin kapanmasının hemen ardından 2023 seçimleri için partisinin milletvekilleri, belediye başkanları ve il, ilçe teşkilatlarına "Sahada olun, halka dokunun" talimatına rağmen iktidar partisinin yüksek oy aldığı kentlerde dahi "AKP’li milletvekilleri sahada yok" serzenişleri olduğu öğrenildi.

AKP KURMAYLARI KABUL ETTİ: EVET BİR SERZENİŞ VAR, DURUM TEK TEK ERDOĞAN’A İLETİLİYOR

Parti yönetimine bu serzenişlerin özellikle "AKP’nin kalesi" olarak nitelendirilen il ve ilçelerden geldiği belirtilirken AKP’li kurmayların "İllerin, ilçelerin durumları tek tek not alınarak Erdoğan’a iletiliyor. Bu seçimler önceki seçimlerden farklı. Çalışanlar emeğinin karşılığını alacak, çalışmayanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek" değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

"Erzurum’da yurttaşların partiye olan serzenişini" değerlendiren AKP’li kurmaylar, "Bu tür serzenişlerin özellikle AKP’nin kalesi olarak nitelendirilen pek çok ilden kendilerine geldiğini" belirttiği aktarıldı. Kurmaylar, "Evet bir serzeniş durumu olduğu doğru. Ancak saha üç ay öncesine değin daha iyi durumda. Tabii ki milletvekillerimiz yurttaşlarımızla daha iç içe olmalı. İllerin, ilçelerin durumları tek tek not alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletiliyor. Partimizin yetkili kurumlarında da bu durumu tartışıyoruz. Bu seçimler önceki seçimlerden farklı. Çalışanlar emeğinin karşılığını alacak, çalışmayanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek. Bu konuda tavrımız net. Cumhurbaşkanımızın da tavrı net" değerlendirmeleri yapıyor.

TAŞKESENLİOĞLU RAHATSIZLIĞI YAŞANIYOR

Erzurum’daki yurttaşların bir diğer serzenişi ise Sedat Peker’in açıkladığı rüşvet ağında adı geçen AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili iddialar. Taşkesenlioğlu ile ilgili iddiaların "Erzurum ile özdeş gibi görülmesinden rahatsız olduklarını" belirten yurttaşlar, Erdoğan’dan da "kent üzerine yoğunlaşan bu algıyı kırmak için bir hamle yapacağını beklediklerini" ifade ettikleri belirtildi. Erzurumluların, AKP’yi genel olarak "bir rehavet içinde" diye tanımladığı "AKP’li milletvekilleri de il ve ilçe yöneticileri de her şeyi Erdoğan’dan bekliyor. Erdoğan zaten çalışıyor diyor. Sahada neredeyse yoklar. Olduklarında da onlara ulaşmak artık daha zor. Erdoğan çalışacak, onlar da milletvekili olacak. Kente daha fazla yatırım bekliyoruz" değerlendirmeleri yaptığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar