AKP milletvekili Bitlis'te büryan kebabı yaptırıp Meclis'e uçakla getirtti

AKP milletvekili Bitlis'te büryan kebabı yaptırıp Meclis'e uçakla getirtti
'Bunun için Bitlis’te 15 keçi kesildi.'

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis'in meşhur büryan kebabını yaptırıp uçakla Meclis'e getirtti. 15 keçi, milletvekilleri büryan kebabı yemek için kesildi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Meclis'te yaşanan bir olayı köşesine taşıdı.

Selvi'nin Hürriyet'te "Erdoğan kime ‘CHP ağzıyla konuşuyorlar’ dedi?" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

MİLLETVEKİLLERİ BÜRYAN KEBABA KAÇ PUAN VERDİ?

MECLİS’te bütçe görüşmeleri devam ederken, milletvekillerinin seçim bölgelerinden ikramlarını zaman zaman paylaşıyorum.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de milletvekillerine Bitlis’in meşhur büryan kebabından ikram etti. Vahit Kiler, büryan kebabını Bitlis’te hazırlatıp uçakla Ankara’ya getirtti. Saray mutfağından günümüze kadar gelen büryan kebabı, Bitlis’te keçi etinden yapılıyor. Bunun için Bitlis’te 15 keçi kesildi. Keçi eti 1 gün soğukta bekletildi. Büryan ustaları tarafından kızgın kuyularda pişirildi. Sonra onlar paketlenip uçakla Ankara’ya getirildi. Ama iş yine bitmedi. Büryan kebabı Meclis lokantasındaki buharlı fırında ısıtıldıktan sonra servis edildi. Bitlis’le Siirt arasında rekabet konusu olduğu için o işe girmeyelim ama Bitlisli ustalar tarafından pişirilen büryan kebabı milletvekillerinden tam not aldı.

Öne Çıkanlar