AKP'lilerle Dilipak karşı karşıya geldi, Ömer Çelik isim vermeden Dilipak'a 'barbar' dedi

AKP'lilerle Dilipak karşı karşıya geldi, Ömer Çelik isim vermeden Dilipak'a 'barbar' dedi
Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'AKP’nin papatyaları' yazısında, AKP içinde İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara hakaret etmişti.

AKP'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini en hararetli şekilde savunan isimlerden biri olan Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, "AKP'nin Papatyaları" başka yazısında AKP içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni savunan kadınlara hakaret etti.

Dilipak yazısı, AKP içerisinde sözleşmeyi savunan kadınların tepkisini çekti. Birçok isim sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaparak Dilipak'ı eleştirdiler. AKP  Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter hesabından Dilipak'a isim vermeden cevap verdi ve kadınların adını kullanarak hakaretlerde bulunmanın barbarlık olduğunu söyledi.

Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı: "Bir görüşü savunmak için kadına dönük sözel şiddet kullanmak, bir görüşü eleştirmek için kadınların insanlıklarına, şahsiyetlerine, namuslarına saldırmak utanılması gereken bir barbarlıktır. İlk ve son sözümüz şudur: Kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz...

Kadınlara karşı kullanılacak tek dil, saygı dilidir. Bunun dışında her yaklaşım barbarlıktır. İnsan vicdanı kadına dönük sözel ve fiziki şiddeti mutlak biçimde reddeder.

Farklı fikirler ancak medeni ortamda birbiriyle rekabet edebilir. Medeni olmayan atmosferde fikir yaşamaz. Özellikle kadınlara karşı medeni olmayan dil kullanılması çok ayıptır ve cehalettir.

Bir kişinin kadınlara karşı kullandığı dil, kendi insanlığına verdiği nottur. Hiçbir siyasi, sosyal veya hukuki tartışmada kimse mutlak doğruyu temsil edemez. Sosyal, hukuki ve siyasi konularda kadınların şahsiyetlerini hedef almak utanç vericidir."

'UCUZ VE EDEPSİZ

AKP İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın da "Maalesef fikirler ve argümanlar üzerinden tartışmak yerine, ucuz edepsiz, kendisiyle aynı düşünmeyenleri ….. diye niteleyen bu dil topluma, kadınlara, analara zarar vermekten başka bir işe yaramıyor. Yazık ki ne yazık! Müslüman erkeklerin sesi çıkmıyor!!" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili İffet Polat ise "İstanbul Sözleşmesinin bir çok maddesine karşı olan bir milletvekiliyim… Ama her devrin akıl vereni bu zatın bu üslubunu da kınıyorum… Her yapılan hayırlı işi karalayan değersizleştiren, emek veren stklarımızı şeytanlaştıran bu üslup kötü niyetlidir…" dedi.

NE OLMUŞTU?

Abdurrahman Dilipak 27 Temmuz tarihli yazısında "AB fonları ile semirenlerin sesleri nasıl inceldi, eskiden ter kokuyorlardı, şimdi parfüm kokuyorlar. Bodrum katlarında rutubet kokan derneklerden çıkıp plazalara taşındılar. AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum "Yeşil Sermaye" de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim "Yeşil sermaye" davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi? Konfeksiyoncu, gıda zinciri, finans kuruluşu, ses ver Türkiye! Ne bekliyorsunuz!" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar