AKP'lilerin 500 bin liralık gezisi, belediyenin kasasından ödendi

AKP'lilerin 500 bin liralık gezisi, belediyenin kasasından ödendi
Konya'da AKP'li Selçuklu Belediyesi'nin partili 42 kişiyi dört günlük Bosna Hersek gezisine götürdüğü ve bu kapsamda toplamda 500 bin lira harcandığı iddia edildi.

Konya'da AKP'li Selçuklu Belediyesi, Bosna-Hersek’te 512’ncisi düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri için bir gezi programı düzenledi. Geziye AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AKP'li belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve eşleriyle birlikte toplamda 42 kişi katıldı.

Bosna Hersek gezisine ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan AKP'li Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı şu notu düştü:

"Boşnak kardeşlerimizin İslamiyet'i kabul etmesinin en önemli sembollerinden Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna-Hersek’te 512’ncisi düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri'ne katıldık. Bugün sona eren şenliklerde Boşnak kardeşlerimizin coşkusuna ortak olduk."

BELEDİYENİN KASASINDAN ÖDENDİ İDDİASI

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci'nin haberine göre  İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AKP'lilerin Bosna Hersek gezisi için 500 bin lira harcadığını ve tüm harcamamaların Selçuklu Belediyesi'nin kasasından karşılandığını ileri sürdü.

Yokuş, "Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, aralarında eşlerinin de bulunduğu 42 AKP'liyi Bosna Hersek için şenliklere götürüyor. Edindiğimiz bilgilere göre belediye 4 gecelik gezi için 500 bin lira harcama yapıyor ve bunu da belediyenin kasasından karşılıyor. Bu gezide kişi başı ortalama 700 avro harcanıyor" dedi.

‘ÇIKIP HALKA BU GEZİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPIN’

Vatandaşın yokluk içerisinde olmasına rağmen belediyenin kamu kaynaklarını kendileri için harcadığını kaydeden Yokuş, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız yokluk içerisinde kıvranırken sözde ‘gönül belediyeciliği' yaptıklarını söyleyenler milletin parasını gönüllerince keyfi şekilde harcıyor. Gezi fotoğraflarına bakılacak olursa utanmaları gerekirken hepsinin yüzleri gülüyor.

Geziye eşlerini de yanlarında götüren bu AKP'liler halka ne cevap verecek? Hatta geziye eşlerinden hariç AKP'li ilçe başkanlarını da götürüyorlar. Onların orada ne işi var? Bu geziye katılan tüm AKP'lilere sesleniyorum; bu milletin parasını oralarda yemeye utanmadınız mı? Bu kul hakkıdır beyler. Çıkıp halka bu gezi hakkında açıklama yapın."

Öne Çıkanlar