AKP’li Yazıcı, Bahçeli’nin ‘TTB kapatılsın’ talebine cevap verdi

AKP’li Yazıcı, Bahçeli’nin ‘TTB kapatılsın’ talebine cevap verdi
Bahçeli’nin, 'TTB kapatılmalıdır' sözü iktidar ortaklar arasında çatlağa neden oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 'Demokratik ülkelerde gösteri yapma hakkı vardır' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’nın görevi başında öldürülmesinin ardından Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) çağrısıyla protestolar başlatılarak iki günlük greve gidilmesi hakkında, "Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır" demişti.  AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise "Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır" diyerek ittifak ortağının talebini reddetti.

'DEMOKRASİ VAR' DEDİ AMA GREVE GİDEN HEKİMLERİ ELEŞTİRDİ

Gazete Diken'de yer alan habere göre; AKP’li Yazıcı, Rize’de bir gazetecinin Bahçeli’nin açıklamasıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, hukuk kuralları içerisinde her vatandaşın gösteri ve protesto hakkının olduğunu söyledi: "Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır."

Greve çıkan hekimleri de hedef almayı ihmal etmeyen Yazıcı şöyle konuştu: "Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir greve protestoya giremez, girmemeli. Bana göre mesleğin etik kurallarıyla bağdaşmaz. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerek örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir."

Acil sağlık hizmetinin engellendiğini iddia eden vekil şöyle devam etti: "Bu, mesleğin özüyle bağdaşmaz. En son Konya’da vuku bulan olayı lanetliyoruz, kınıyoruz. Her insan yaşama hakkına sahip, hele hele hekimlerimizin mesleklerini icra etmeleri dolayısıyla şiddete, hayatlarını ödeyecek şekilde bir eyleme maruz kalmaları kabul edilebilir, tolere edilebilir bir tutum değil. Bunu hepimiz kınıyoruz."

Hekimler sonuncusu da dahil olmak üzere grevlerde acil servisleri protestolara dahil etmiyor. Yazıcı’nın ‘Hastalara bakılmadığı’ iddiası sık sık iktidar yanlısı medya tarafından da dillendirilerek grevler hedef alınıyor. Hukukun var olan sorunları giderici ve önleyici kuralları getirmek için çalıştığını belirten Yazıcı, "Eksikler varsa derlenir toparlanır. Şayet cezanın düşüklüğü, yaptırım itibarıyla bu eylemleri özendiriyorsa bunun önü kapanır. Hukuk devletinin, yönetenlerin görevidir" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, doktorları hedef alarak, "Türk Tabipleri Birliği kapatılmalıdır" sözünü yinelemişti: "Her olayda millete ters düşen ve siyasete alet olmuş kurumlarla bir yere varmak mümkün değildir. Her defasında söylüyorum Tabipler Birliği kapatılmalıdır" demişti.

Öne Çıkanlar