AKP'li Tayyar'dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'a: Nasıl bir şımarıklık?

AKP'li Tayyar'dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'a: Nasıl bir şımarıklık?
AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, 'Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak' diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, geçtiğimiz hafta TV100'de yayınlanan Candaş Tolga'nın programına konuk oldu. Candaş Tolga'nın sorularına yanıtlayan Uçum, kendisinin dünya görüşünü, "Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak" sözleriyle ifade etti.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Uçum'un sözlerine kayırsız kalmadı. Tayyar, sosyal medya hesacından yaptığı paylaşımda, Uçum'un "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" sözlerinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak, "Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" ifadelerini kullandı.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:

"AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?"

 

Öne Çıkanlar