AKP'li Kurtulmuş: Elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi

AKP'li Kurtulmuş: Elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, elektrik faturalarıyla ilgili konuştu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kanal 7'de yayınlanan "Başkent Kulisi" programında Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. Kurtulmuş katıldığı programda, "Elektrik faturaları meselesinde şunu görmek lazım. Elektrik faturaları bir günde 'Hadi bakalım elektrik faturalarını arttıralım' denildiği için bu noktaya gelmedi" ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş, Mehmet Acet'in "Elektrik faturaları ne olacak" sorusuna şu cavbı verdi: 

"Elektrik faturaları meselesinde şunu görmek lazım. Elektrik faturaları bir günde 'Hadi bakalım elektrik faturalarını arttıralım' denildiği için bu noktaya gelmedi. 2021 yılı içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hazinesinden milletin, yani bizlerin harcadığımız doğalgaz faturalarının yüzde 75'ini, elektrik enerjisinin yüzde 25'ini devlet ödedi. Bu olağanüstü yüksek bir destekti. Geçtiğimiz yıl verilen destek 100 milyar TL civarında bir destektir."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun davetiyle 6 muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği toplantıya ilişkin de konuşan Kurtulmuş, Karşı taraftaki ittifakın henüz ne şekilde genişleyeceği konusunda net bir tablonun olmadığını ifade etti. Kurtulmuş konuya dair, "Dünkü toplantıyla ilgili 'HDP'yi de dışlamıyoruz' açıklamasının hemen geldiğini görüyoruz. Zaten ne yaparlarsa yapsınlar, HDP'nin yok sayıldığı bir formül içinde kulpuna yapışarak seçimde yarışa ortak olmalarının mümkün olmadığını kendileri de biliyorlar. Ama HDP'nin ittifakın içinde görünmesinin, açıktan görünmesinin vereceği muhtemel bir takım zararlar, sıkıntılar var. Bunları da bertaraf etmek için HDP'yi bir kenarda başından itibaren tutuyorlar" dedi.

BirGün'de yer alan habere göre; Toplantıda parlamenter sisteme geçiş sürecinin ele alındığını hatırlatan Kurtulmuş, "Bir parlamenter sistem söylüyorsunuz ama nihayetinde bu sistemin değişmesiyle ilgili bir meseledir. Bunun için tabii ki halkın oyuna ihtiyaç vardır. Bir Anayasal değişiklik mecburiyet vardır. Önümüzdeki parlamentoda en az 360 milletvekilinin olması gerekir muhalefet partileri için söylüyorum. Sonra referanduma gidip halka sunulacak olan Anayasa değişikliğinin, halk tarafından kabul edilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar