AKP'li isimlerden CHP'li Altay'a 'Menderes' tepkisi: Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız

AKP'li isimlerden CHP'li Altay'a 'Menderes' tepkisi: Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız
Süleyman Soylu, Ömer Çelik, Fahrettin Altun gibi isimler CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Erdoğan ile Adnan Menderes hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın katıldığı televizyon programında yaptığı açıklama sonrası, AKP yönetimindeki isimlerden 15 Temmuz'u işaret eden 'tehditvari' açıklamalar yapıldı. Üstelik tepki gösterilen videolarda, Altay'ın Menderes'le ilgili sözlerinin montajlanarrak, başının ve sonunun kesilmiş olarak servis edildiği görüldü.

ENGİN ALTAY: ONU BİZ SANDIKTA TIPIŞ TIPIŞ GÖNDERECEĞİZ

Engin Altay, AKP yönetiminin tepki gösterdiği, Menderes'le ilgili açıklamasında, "Benzetme yapmış gibi olmasın, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük hatası nedir?' diye bir soru sormuş ol lütfen (moderatöre hitaben). Ben de şöyle cevap vereyim, Menderes'i idam etmektir. En büyük hatadır. Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbedir o. Ama rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes’ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı. Atatürk’ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da, 'sonu benzemesin' Menderes’e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz." demişti.

'MENDERES'İN VE ARKADAŞLARININ İDAMI TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ EN BÜYÜK YANLIŞTIR'

Programda konuk olan gazeteci İsmail Saymaz ise araya girerek, "Açarsanız, yanlış anlaşılmasın, 'sonu benzemesin' cümleniz için" demesi üzerine Altay "Tabii, Menderes'in ve arkadaşlarının idam edilmesi Türkiye'ye yapılmış en büyük yanlıştır. Cumhuriyete, demokrasiye yapılabilecek en büyük hakarettir, yanlıştır. Erdoğan da bunlara taviz verirse, yeni bir kanun çıkarmak zorunda kalır, bunu söylüyorum. Tabii ki, hiç birimizin sonu benzemesin, benim de benzemesin, öyle şey olur mu?" ifadelerini kullanmıştı.

SOYLU: VALLAHİ SİZİ 15 TEMMUZ'DAN BETER YAPARIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altay'ın yaptığı açıklamanın kesilmiş halini alan ve konuya ilişkin sözlerinin tamamını vermeyen Yeni Şafak'ın videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak, "Tarih fukarası, cahil... Siyasete, demokrasiye, millete inanmayan, hâlâ darbeyi iktidar aracı gören zavallılar... 'Menderes'in sonunu Erdoğan’a yakıştırmak...' Vallahi sizi, 15 Temmuz'dan beter yaparız..." ifadelerini kullandı.

ÇELİK: 'MENDERES'İN SONUNU VAADEDİYORLAR MİLLİ İRADEYE

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise "Milli iradeyi ölümle tehdit edenlere meydan okuyoruz. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Cumhurbaşkanımızı 'Menderes'in sonu' ile tehdit edenlere diyoruz ki; 'Buyrun gelin, biz burdayız.' Siz 'Menderes'in sonu' diye tehdit edin, biz milli irade diyerek dimdik karşınızdayız" dedi.

Çelik ayrıca, "Bu ülkede milli iradeye sadece katledilmeyi layık gören zihniyet hala diri. O kadar büyük acılardan sonra hala değişmiyorlar. 'Menderes’in sonu'nu vaadediyorlar milli iradeye. Ama milletimiz bu katliam siyasetine geçit vermez. Millet egemenliğine bir daha asla göz dikemezler." paylaşımını yaptı.

KURTULMUŞ: KILICINIZIN İKİ TARAFI KESTİĞİ GÜNLER GERİDE KALDI

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'HaddiniBilEnginAltay' etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Yine aynı kafa! Yazıktır. Milletin gönlünde ebedileşmiş Şehit Başbakan Menderes'in sonunu hatırlatmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar. Unutmayın! Kılıcınızın iki tarafının da kestiği o kara günler geride kaldı" açıklamasını yaptı.

ALTUN: 15 TEMMUZ'DA GÖSTERDİK

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından şunları paylaştı: "İş birliği yaptığınız küresel çeteleri, terör örgütü uzantıları ve vesayet odağı kalıntılarını çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz ile birlikte aziz milletimiz kendi iradesini canı pahasına da olsa çiğnetmeyeceğini size ve iş birliği içerisinde olduğunuz küresel çetelere gösterdi. Milletimizi tehdit etmek için kullandığınız enerjiyi emperyalist prangalarınızdan kurtulmak için harcayın." 

ALTAY'DAN YANIT: BU KONUŞMADAN DARBE ALGILAYANLARIN IQ'SU...

Engin Altay da tepkilere yaptığı konuşmanın tamamını Twitter hesabından "Bu konuşmadan darbe algılayanların IQ'sü ayakkabılarının numaraları kadardır" notuyla paylaşarak yanıt verdi.

 (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar