AKP'li İSBAK Genel Müdürü İBB'den istifa etti

AKP'li İSBAK Genel Müdürü İBB'den istifa etti
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ’nin (İSBAK) başına atamasıyla tartışmaların odağı haline gelen Bahaddin Yetkin istifa etti.

ARTI GERÇEK - İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ’nin (İSBAK) başına atamasıyla tepki çeken Bahaddin Yetkin'in istifa haberini İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun duyurdu.

'LİYAKATA ÖNEM VERDİĞİMİZ VE PARTİZANLIK YAPMADIĞIMIZ İÇİN SORUN OLARAK GÖRMEDİK'

Yaptığı yazılı açıklamada, "8 Ağustos Perşembe günü İBB üst yönetiminin tanıtım toplantısının yapıldığı andan itibaren İBB iştirakimiz olan İSBAK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Bahaddin Yetkin'in daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımları ve beğenileri kamuoyu tarafından tartışılmaya başlandı. Bunun üzerine İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla konuyla ilgili ayrıntılı bir inceleme başlatıldı" diyen Ongun,  Bahadır Yetkin'in İSBAK A.Ş genel müdürlüğüne atanmadan önce, AKP'den milletvekili aday adayı olduğunun bilindiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daha önce yaptığı açıklamalarda sık sık 'Atamalarda liyakata önem verileceği ve partizanlık yapılmayacağı' ilkesini hatırlatan Ongun, bu nedenle söz konusu adaylık, atama için bir sorun olarak görülmediğini ifade etti.

'SOSYAL MEDYADA HAYATA BAKIŞIMIZLA ÖRTÜŞMEYEN PAYLAŞIMLAR YAPMIŞTIR'

 İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun yaptığı yazılı açıklamaya şöyle devam etti:

"Lakin, hem kamuoyuna yansıyan sosyal medya paylaşımları, hem de bu akşam sona eren incelemede görüldü ki, asla yönetim ve hayata bakış açımızla örtüşmeyecek başka paylaşımlar da yapılmıştır.

Bu vesile ile akşam saatlerinde Bahadır Yetkin ile durum paylaşılmış kendisi de İSBAK A.Ş’deki tüm görevlerinden 10 Ağustos 2019 günü saat 20.04 itibariyle istifa etmiştir.

İstifa ,İBB başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından kabul edilmiştir. Şeffaf yönetim anlayışımız gereği süreç tüm ayrıntısıyla paylaşılmıştır. Kamuoyunun, İBB ve iştiraklerinin faaliyetlerinde her zaman böyle hassasiyetle gözetleyici ve uyarıcı olmasından da büyük memnuniyet duyacağımızı belirtir, siz değerli basın mensuplarına ve halkımıza teşekkür ederiz."
 

Öne Çıkanlar