AKP'li belediyenin 1,6 milyarlık arsa satışı yargıya takıldı

AKP'li belediyenin 1,6 milyarlık arsa satışı yargıya takıldı
CHP ve İYİ Parti'nin açtığı dava sonucu İzmir 2. İdare Mahkemesi, "Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği" gerekçesiyle satış yetkisiyle ilgili 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

İzmir'in Menemen ilçesinde AKP'li Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın Villakent Mahallesi'nde 1 milyar 600 milyon TL'yi bulacağı öne sürülen 160 parselin satışı için belediye meclisinden aldığı yetki yargıya takıldı. CHP ve İYİ Parti'nin açtığı dava sonucu İzmir 2. İdare Mahkemesi, "Telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceği" gerekçesiyle satış yetkisiyle ilgili 'Yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

İzmir Menemen Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti'nin ret oyuna karşın alınan kararla Villakent Mahallesi'ndeki 160 parselin satışı konusunda AKP'li Başkanvekili Aydın Pehlivan'a yetki verildi. CHP ve İYİ Parti ise mülkiyeti belediyeye ait olan 1 milyon 600 bin metrekarelik alanın satışına karşı basın açıklaması ile dava açtığını duyurmuştu.

İzmir 2. İdare Mahkemesi "Dava konusu işlemin uygulanması halinde satış sürecine geçilerek söz konusu taşınmazların satışı suretiyle kamu yararı noktasında telafisi güç veya imkânsız zararlara yol açabileceği açıktır" gerekçesiyle 'Yürütmeyi durdurma" kararı verdi.

‘YANLIŞ HESAP BAĞDAT'TAN DÖNER’

Söz konusu alanın değerinin 1 milyar 600 milyon TL'yi bulacağını öne süren CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner. İlk büyük adımı attık ve sonuç aldık. Örgütümüz ve meclis üyelerimizle bu yola baş koyduğumuzu, Menemen’in geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğimizi söylemiştik. İYİ Parti’nin de katılımıyla, büyük bir aşama elde ettik. Sözümüzün arkasındayız" dedi.

‘MENEMEN'İN HAKKINI KORUYACAĞIZ’

Satış kararına karşı Menemen'de halkın da desteğiyle büyük bir direnç oluştuğunu söyleyen Güney yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Derdimiz, Menemen’in hakkını korumak. Çünkü bu satış, ilçemizin kaderini çizecek bir satış. Bu kaderin, bu kadar pervasızca, kontrolsüz, sınırsız yetkilerle çizilmesine izin vermeyeceğiz demiştik. Meclis üyelerimiz, hukukçu arkadaşlarımız ve ittifak ortağımız ile birlikte konuyu yargıya taşıdık. Başvurularımız, dört ayrı İdare Mahkemesi’ne yapıldı. 2. İdare Mahkemesi iki dosyayı birleştirdi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. 1. İdare Mahkemesi ret kararı verdi. 5. İdare Mahkemesi’ndeki başvurumuz henüz sonuçlanmadı. Bu, tabloyu değiştirmiyor. Sonuç itibariyle yargı da bu meseleyi hukuksuz bulmuş ve ileride telafisi zor zararlar doğurabileceği kararını vermiştir. Bu zarar, elbette Menemen’in ve Menemen Belediyesi’nin uğrayacağı zarardır. Hukuki mücadelemiz devam edecektir."

‘TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

AKP idaresindeki belediyenin borç ödeme iddiasıyla bu satışı yapmayı amaçladığını belirten Güney şöyle devam etti:

"Kimin elinin kimin cebinde olacağının belli olmadığı ne belediye meclisinin ne de ilçemiz halkının sürece dâhil edilmeyeceği bu girişimin amacına ulaşmasının önünde durmaya devam edeceğiz. Bu bir vebaldir ve onların da altında kalacağı bir vicdan meselesidir. Yargının, yürütmeyi durdurma kararı AKP’li meclis üyelerini de bu vebalden kurtaracak önemli bir karardır. Hepimiz bu ilçede evlatlarımızı büyütüyoruz. Sağduyulu olmak ve davranmak hepimizin borcu. Belediyecilik, sat-devret, yap-boz işi değildir. Hukuk tanımadan, keyfekeder telafisi olmayacak zararlar yaratarak yapılacak bir iş değildir. Belediye başkanlığı, ‘Ben yaptım oldu’ makamı değildir. Çözümü, halkı ve şehri de düşünerek üretmek sorumluluğu gerekir. Dosyanın sonuna kadar takipçisiyiz." (ANKA)

Öne Çıkanlar