AKP’li belediye 'yol yapıyoruz' dedi, taş ocağı yaptı

AKP’li belediye 'yol yapıyoruz' dedi, taş ocağı yaptı
AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yol çalışması’ adı altında taş ocağı yaptığını belirten yurttaşlar eylem yaptı, hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

Samsun’un Terme ilçesinde AKP'li Büyükşehir Belediyesi’nin yol genişletme çalışması yapacağını belirterek taş ocağı yaptığını fark eden köylüler eylem yaptı. Kandırıldıklarını ve taş ocağının da ruhsatsız olduğunu kaydeden köylüler hukuki yollara başvuracaklarını bildirdi.

Terme’nin Yüksekyayla Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yol genişletme çalışması adı altında ruhsatsız taş ocağı işlettiğini belirterek eylem yaptı. Şantiye bölgesinde toplanan yöre halkı, belediye tarafından kandırıldıklarını ifade ederek, 2020 yılında yol genişletmesi olarak başlayan çalışmanın amacının dışına çıkarak taş ocağına dönüştürüldüğünü dile getirdi.
AVUKAT DEMİR: TAŞ OCAĞININ RUHSATI YOK

Sözcü'nün aktardığı habere göre mahalle sakinlerine destek veren DEVA Partisi Terme İlçe Başkanı avukat Hasan Demir, "Köylümüze, köyümüze yol yapılacağı vaadiyle yol genişletilmesi adı altında bir çalışması başlatıldı. Fakat zamanla gördük ki köye yol değil, hukuka aykırı şekilde taş ocağı yapmışlar. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren taş ocağından çıkarılan malzemeler de başka yerlerde kullanılmış. Bizler taş ocağına karşıyız, köyün katledilmesine de karşıyız. Bu bir yol çalışması değil, ruhsatsız taş ocağı işletmesidir. Bu çalışma durdurulmazsa hukuki olarak mücadelemizi vermeye başlayacağız" dedi.

Vatandaşlar da yol çalışması yapıldığı ileri sürülerek mahalle yolunun trafiğe kapalı olduğunu dile getirdi. Taş ocağının faaliyetinin sonlandırılmasını ve yollarının yapılmasını isteyen köylüler dava açacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar