AKP’li belediye mahkeme kararlarına rağmen projelerden vazgeçmiyor

AKP’li belediye mahkeme kararlarına rağmen projelerden vazgeçmiyor
AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi, mahkemenin durdurma kararına rağmen yeni imar planları yapmaya devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde hayata geçirdiği aralarında kent yönetim merkezi ve terminal projesinin de bulunduğu birçok proje mahkeme kararlarıyla durduruldu. Buna karşın büyükşehir belediyesi yeni imar planları yapmaya devam ediyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Şube Başkanı Burak Şener, mahkemelerin verdiği kararlarda "projelerin şehircilik planlamalarına aykırılık teşkil ettiğine" dikkat çekti.

‘MAHKEME KARARINA RAĞMEN YENİ PLANLAR’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Şener, "Mahkemenin verdiği karara rağmen yeni planlar yapılıyor. Böyle bir dönemi daha önce yaşamadık. İmarlarda sorun varsa mahkeme iptal ediyor. Mahkemeler, şehircilik planlarına aykırı bulduğumuz planlar hakkında iptal ya da yürütmeyi durdurma kararı veriyor" ifadesini kullandı.

‘YARGI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYORUZ’

İmar planları kentlerin ana belleği olduğunu belirten Şener, " Uzun vadeli planlanırlar ve değiştirilmeden uygulanırlar. Samsun’da ise kısa vadede planlar yapılıyor. Bunun sonucunda işin içinden çıkılmaz bir durum oluşuyor. Biz şehircilik ilke ve planlamalarına aykırı olarak bulduğumuz projelere yönelik itirazları yapıyor, yargı mücadelesini sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar