AKP'li belediye, kadınlara 'adap' kuralları sıralayan kitap dağıttı

AKP'li belediye, kadınlara 'adap' kuralları sıralayan kitap dağıttı
Kitapta, kadınlara dair 'Eve geç kalmamaları, kocalarına karşı sürekli hoşgörülü olmaları, terbiyeli genç kızların ise yüksek sesle bağırarak konuşmaması gerektiği' gibi ifadeler yer alıyor.

AKP’li Ümraniye Belediyesi kadınların "Eve geç kalmamaları, sabah ve akşam kocalarını uğurlamaları ve karşılamaları gerektiği, terbiyeli genç kızların ise yüksek sesle bağırarak konuşmaması gerektiği" şeklindeki ifadelerin yer aldığı gerici kitabı ‘hediye’ olarak dağıttı.

AKP’li Ümraniye Belediyesi’nin, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Yaşar Değirmenci tarafından yazılan ve içerisinde gerici ifadeler yer alan ‘Modern dünyada görgü kuralları’ isimli kitabı ücretsiz olarak dağıttığı ortaya çıktı. Kitabın girişinde de Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın önsözü yer alırken özel olarak bastırılan kitapta belediyenin logosu ile ‘Hediyedir, parayla satılamaz’ ifadesi yer aldı.

AKP’Lİ BAŞKAN: BU KİTABI HAYAT TARZINIZ HALİNE GETİRMENİZ DİLEĞİYLE…

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Yıldırım tarafından kaleme alınan önsözde de şu ifadeler yer aldı:

"Gönül rahatlığı ile okuyabileceğinize inandığımız kitabı sizlere takdim ediyoruz. Bu kitabı ve daha birçoklarını bu duygularla okuyarak ve okumayı ruhunuzun beslemesi olarak, asla terk etmeyeceğimiz bir hayat tarzı haline getirmeniz ümidiyle…" ifadeleri yer aldı.

KADINLARA ‘ADAP’ ÖĞRETMEYE ÇALIŞAN KİTAP

Kitabın ‘ev hayatı ve ailede adap’ başlıklı bölümünde, kadınlara yönelik ‘kocasının sözünü kesmemeyi bilmeli’ gibi skandal ifadeler yer aldı: "Eve geç kalmamalı, sabah ve akşam kocasını mutlaka kendisi uğurlamalı ve karşılamalı. Dinlemesini bildiği kadar kocasının sözünü kesmemesini de bilmeli. Kocasına yerinde ve gerekli şekilde hoşgörülü olabilmeli, onu kendi sevgi ve saygısından yoksun bırakmamalı. Evi veya kocasının işi ile ilgili konuları başkalarına anlatırken çok dikkatli olmalı."

Öne Çıkanlar