AKP’li başkanın cinayetten aranan akrabaları, 54 ay sonra evlerinde yakalandı

AKP’li başkanın cinayetten aranan akrabaları, 54 ay sonra evlerinde yakalandı
Mardin’de Necmettin Kılıç’ı öldürdükleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı olmasına rağmen 54 aydır firari olan AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın 2 kuzeni evin bahçesinde yakalandı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Tiltiêmik kırsal mahallesinde aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akraba Kılıç ailelerinden birinin diğerinin aracını 12 Aralık 2017’de taraması sonucu Necmettin Kılıç yaşamını yitirdi. Olayda 5 kişi ise ağır yaralandı. Başlatılan soruşturma kapsamında olay tarihinde 6 kişi gözaltına alınırken, 9 kişi ise bulunamadığı gerekçesiyle firari oldu. Haziran 2018’de hazırlanan iddianame ile 15 kişi hakkında Mardin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, davanın 9 sanığına o günden bu yana ulaşılamadığı iddia edildi.

 AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın kuzenleri olan İhsan, Tahir, Muaz, Mehmet, İsmail, Veysi, İbrahim, Süleyman ve Mustafa Kılıç yakalanmazken, dosyanın tek tutuklu sanıkları olan iki kişi ise sonraki duruşmalarda tahliye edildi. Olayda yakınlarını kaybeden taraf olarak yer alan Kılıç ailesinin diğer fertleri, yıllardan bu yana firari 9 sanığın birileri tarafından "korunduğunu" belirtirken, sanıkların köyde oldukları yönünde her defasında yaptıkları ihbarlara rağmen herhangi bir işlem yapılmadığından sonuç elde edemedi.

 KENDİ EVLERİNDE SAKLANMIŞLAR

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 26 Temmuz günü yapılan bir ihbar üzerine Kızıltepe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler hayatını kaybeden Necmettin Kılıç’ın evinin karşısında bulunan eve baskın düzenledi. AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç’ın da bir dönem kullandığı evin bahçesi ile ortak bahçeye sahip olan yerleşkeye yapılan baskında Kılıç’ın firari olan amca çocukları İbrahim ve Veysi Kılıç yakalandı. Evde bulunduğu iddia edilen kimi firari sanıkların ise kaçtığı belirtilirken, yakalanan 2 isim tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 ‘NEDEN BUGÜNE KADAR YAKALANMADILAR?’

Olaya dair konuşan Necmettin Kılıç’ın yakını Osman Kılıç, "Yıllardan beridir bu kişilerin burada köyde olduklarını söylüyoruz. Can güvenliğimiz olmadığını, birileri tarafından korunduklarını söylüyorduk. Ama sesimizi kimseye duyuramadık. Bu yaşanan olayla birlikte söylediklerimizin doğru olduğu ortaya çıktı. Diğer firari sanıkların da buralarda olduğunu tahmin ediyoruz. Faruk Kılıç il Başkanı olmasa bu kadar saklanamazlardı. O da bir dönem onların yakalandığı bu evin bitişiğindeki evde oturuyordu. Kapıları aynı bahçeye çıkıyor. Sık sık gelip gidiyor. Bu zamana kadar nasıl korundular? Neden bugüne kadar yakalanmadılar? Kim tarafından korundular? Bu soruların cevaplarının verilmesi gerekiyor" dedi.

 

Öne Çıkanlar