AKP’li Artuklu Belediyesi 15 kişiyi işten çıkardı

AKP’li Artuklu Belediyesi 15 kişiyi işten çıkardı
AKP’li Artuklu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın istifasının ardından göreve getirilen Mehmet Tatlıdede, 15 kişiyi işten çıkardı.

Mardin’de AKP’li Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı’nın istifasının ardından 30 Temmuz’da Belediye Meclisi tarafından seçilen Mehmet Tatlıdede, 15 işçiyi işten çıkardı. İşçiler, işten çıkarılma gerekçeleriyle ilgili, "Bizim yerimize 15 kişi alacaklar. Bunlardan para almışlar. O yüzden bizi işten çıkardılar" iddiasında bulundu.

Sabah saatlerinde işçilerin gittiği belediye binası önüne çok sayıda polis sevk edildi. Yaşanan tartışma üzerine Belediye Meclisi toplantısını erken bitirdi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre toplantının ardından AKP’li Meclis üyeleri Ahmet Allak ve Aziz Çiçek, işçilerle görüşme aldı. İşçiler, AKP’li Meclis üyesi Ahmet Allak’ın Belediye Başkanı Tatlıdede’nin yarın geleceğini ve sorunun çözüleceğinin aktardığını söyledi. İşçiler, bir diğer AKP’li Meclis üyesi Aziz Çiçek’in de görüştüğü Tatlıdede ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı: "‘Bunu müfettiş yaptı’ dedi. Dedim ‘müfettişin böyle bir şey yapma hakkı yok’. Müfettiş soruşturmasını açar, sonra gerekeni yapar. Daha sonra ‘İl Başkanı yaptı’ dedi. Sonra ‘Vali bey yaptı’ dedi. Ben vali beyin bu insanların ekmeğiyle oynayacağına inanmıyorum. Oynamışsa, şu an HDP’nin Meclis üyeleri bunu kabul etmiyor, ‘biz imzalamamışız’ diyor. Mehmet Tatlıdede imzalamış, tabi onun arkasında da Faruk (AKP Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç) var. Bunlar beraber oyun oynuyor. Bastı kaçtı."

Çiçek’in, İl Başkanı Kılıç ile kendisinin görüştüğünü ve "Benim haberim yok" dediğini söyleyen işçiler, devamında ise, "İl başkanından habersiz buradan bir şey çıkmıyor. Hakkınızı hukukunuzu savunacağız. Yarın başkan da gelecek, bu toplantıya da gerek yok. Biz Meclis üyeleri geleceğiz görüşeceğiz, ona göre karar vereceğiz" dediğini aktardı.

Öne Çıkanlar