AKP'li Alpay Özalan'dan 'Avrupa Süper Ligi' yorumu: Darbe girişimi

AKP'li Alpay Özalan'dan 'Avrupa Süper Ligi' yorumu: Darbe girişimi
'Bu tür bir eylem UEFA, FIFA ve dünya futboluna karşı bir darbe girişimidir.'

Eski futbolcu ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Avrupa'nın 12 büyük futbol kulübünün kurulacağını duyurduğu Avrupa Süper Ligi için "Sözde" ve "Darbe girişimi" nitelemesinde bulundu.

Eski futbolcu olan TBMM İdare Amiri, AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Avrupa'nın 12 büyük futbol kulübünün kurulacağını açıkladığı Avrupa Süper Ligi'ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kurulacağı duyurulan süper ligin oldukça tehlikeli bir girişim olduğunu söyleyen Özalan, Avrupa Süper Ligi için "Sözde" nitelemesinde bulunurken, organizasyonun kurulmasını UEFA, FIFA ve dünya futboluna karşı bir darbe girişimi olduğunu savundu. Özalan'ın paylaşımları şöyle:

"Bazı İngiliz, İtalyan ve İspanyol kulüplerin kurmak üzere oldukları söylenen sözde Avrupa Süper Ligi projesi Avrupa spor modeli ve futbol altyapısı için oldukça tehlikeli bir girişim. Bu tip bir girişime, tüm spor dünyasının birlikte karşı durması gerektiğine inanıyorum. Bu tür bir eylem UEFA, FIFA ve dünya futboluna karşı bir darbe girişimidir. Ayrıca bu oluşumu hayata geçirebileceklerini sanmıyorum. Gelecekte yapılması planlanan bu oluşumun, sadece dünya futbol kamuoyunun nabzını ölçen bir girişim olduğunu düşünüyorum. Ayrıca açıklanan sözde Avrupa Süper Ligi projesi, 20 takımdan oluşacak. 15 kurucu kulüp devamlı ligde olacak. 5 kulüpte performanslarına göre bu lige girmeye hak kazanacakmış. Bu şartlarda Türkiye’den bir takımın girmesi imkansız görünüyor. Avrupa sıralamasında Beşiktaş 30 uncu, Başakşehir 60’ıncı, Fenerbahçe 74’üncü, Galatasaray 96’ncı."

 

Öne Çıkanlar