AKP'de tartışma: Yüksek enflasyon ve zamlar sahada partinin elini kolunu bağlıyor

AKP'de tartışma: Yüksek enflasyon ve zamlar sahada partinin elini kolunu bağlıyor
Arınç'ın ekonomiye yönelik çıkışının tartışıldığı AKP kulislerinde, geçim sıkıntısının sahada partinin elini kolunu bağladığı ve bu yüzden halkın sandıkta 'fatura keseceği' konuşuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) eski üyesi ve eski TBMM Başkanı AKP’li Bülent Arınç’ın iktidarın ekonomi yönetimine ilişkin sözlerinin, partide tartışmalara neden olduğu öğrenildi. Arınç, "Ekonomide sıkıntılar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor ve enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa, milleti hitabetle coşturamaz, konuşmayla aldatamazsın" çıkışında bulunmuş, "Başarılı olamazsak, seçim sonuçlarından çok emin değilim" diyerek de 2023 seçimlerine bir yıl kala AKP’ye "sandık" mesajı vermişti.

ARINÇ’IN ÇIKIŞI AKP KULİSLERİNİ HAREKETLENDİRDİ

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre AKP kulisleri bugünlerde Arınç’ın iktidarın icraatlarına yönelik sözlerini tartışıyor. Arınç’ın çıkışları AKP içinde zaman zaman tartışmalı bulunsa da ekonomiye yönelik son çıkışıyla ilgili "Bu seferki açıklamaları başka" yorumları yapılıyor. Partide, "ağabey" olarak da nitelendirilen Arınç’ı haklı bulanların sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğu belirtiliyor. Yüksek enflasyon ve zamların sahada partinin elini bağladığı da ifade ediliyor.

‘ENFLASYON YÜKSEK, ARINÇ GERÇEĞİ SÖYLEDİ’

AKP’de Arınç’ın sözleriyle ilgili şu görüşlerin dile getirildiği aktarıldı:

"Sahaya indiğimizde bir gerçek var. O da resmi rakamlara yansıyan yüzde 60’lık enflasyon ve zamlar. Nerede, kiminle konuşursanız konuşun, herkesin derdi aynı: geçim. Parti olarak vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı en aza indirmek için atılması gereken her ne adım varsa hepsini yapıyoruz. Asgari ücretlilere zam yaptık. Elektrik ve doğal gaz faturalarında vatandaşı rahatlatmak için devlet belli oranda yükü üzerine alıyor. Ancak her şeye rağmen evet, hâlâ enflasyon yüksek. Bu gerçeği görüyoruz. Arınç da bu gerçeğe işaret etti."

‘HALK SANDIKTA FATURA KESECEK’

AKP’de 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor ancak enflasyonun bu şekilde devam etmesi halinde halkın sandıkta AKP’ye fatura kesebileceği de konuşuluyor. "Enflasyon oranını aşağıya çekemezsek 2023’te zorlanırız. Seçmen cebine yansıyana bakar ve sandıkta kararını ona göre verir" değerlendirmesi yapılıyor. Erdoğan ile AKP’nin arasında "oy farkı olduğu" da dillendiriliyor.

ARINÇ, DEMİRTAŞ VE KAVALA İLE İLGİLİ ÇIKIŞINA GELEN TEPKİ SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

AKP’de özgün bir yeri olan Bülent Arınç, 2020’de katıldığı bir televizyon programında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye olabileceğini ve iş insanı Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini söylemişti. Arınç’ın sözleri o dönem hem Erdoğan hem de MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından tepkiyle karşılanmış, yaşanan tartışma sonrası Arınç, Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifa etmişti.

Öne Çıkanlar