AKP kulisleri rakip aday için 5 ihtimali konuşuyor

AKP kulisleri rakip aday için 5 ihtimali konuşuyor
'Muhalefetin adayı kim olacak?' sorusuna yanıt arayan iktidarın 5 ihtimal üzerinde durduğu, AKP'li bir yöneticinin 'Bence No-name bir isim belirleyecekler' dediği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayıp, muhalefete de adayını açıklamasını çağrısı yapması siyaset kulislerini hareketlendirdi. Muhalefet partilerinin oluşturduğu "altılı masa" ise şimdilik seçim takvimi belli olmadan aday açıklamayı planlamıyor. Bu tutum "Muhalefetin adayı kim olacak?" sorusunun daha uzun süre siyaset kulislerinde sorulmaya devam edeceğini gösteriyor. 

'KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZSA KİM OLUR?'

Gazete Duvar'ın "Duvar Arkası" bölümünde yer alan kulis bilgilerine göre iktidar da, muhalefetin adayını çok merak ediyor ve kim olabileceği üstüne tahminler yapıyor. Kulis bilgilerine göre iktidar cephesi 'Muhalefetin adayı kim olacak?' sorusuna yanıt arıyor ve 5 ihtimal üzerinde duruyor.

'Duvar Arkası'na göre iktidarın değerlendirmesi şöyle: "Muhalefet kadar adayı merak eden iktidar cephesinden ise farklı tahminler geliyor. Bir kesim Kılıçdaroğlu’nun aday olacağını düşünürken İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a şans verenler de var. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hâlâ denklemden çıkmadığını düşünenlerin yanı sıra bir beşinci görüş ise muhalefetin bu 4 isim dışında aday çıkaracağı yönünde. AKP'li bir yönetici, adayın daha önce adı duyulmayan biri olabileceğini belirterek, "Bence No-name bir isim belirleyecekler."

Öne Çıkanlar