AKP kulisi: Tam mutabakat var, Soylu'nun yerine Efkan Ala geliyor

AKP kulisi: Tam mutabakat var, Soylu'nun yerine Efkan Ala geliyor
Erdoğan kabine toplantısı sonrası yeni değişikliklerin olabileceği sinyalini vermişti.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine değişikliği sinyalini vermesinin ardından AKP kulislerinden aldığı bilgiye göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine Efkan Ala'nın getirileceğini ileri sürdü. 

Takan, ayrıca TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüşmesi hakkında da istihbarat başkanının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yerine geçmek istediğini yazdı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugün kaleme aldığı yazısında "kabine değişikliği" söylentilerinin AKP kulislerini aktardı. 

Takan'ın yazısının bir kısmı şöyle:

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, hafta başında, saray divanı toplantısından sonra yaptığı açıklamada ‘bakanlarda yeni değişiklikle olabilir’ sinyali vermesiyle partisinin kulislerini müthiş bir heyecan sardı. Adeta ‘gidenler’, ‘gelenler’ borsası kuruldu. Eski bakanlara nur yağdı!. Konuşulanlardan bir tanesini örnek vereyim; AKP kulislerinde Efkan Ala’nın tekrar İçişleri Bakanlığı’na getirileceği konusunda tam mutabakat var.

Şimdi, bu fotoğrafın konuyla ne alakası var" diye sual ederseniz derhal arz edeyim;

Tayyip Erdoğan’ın, Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı’ndan "affı"nın  ardından saray divanında revizyonların devam edeceği mesajı yürekleri hoplatırken, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, MİT Başkanı Hakan Fidan’ı  (Çarşamba) ziyaret etti. Bu ziyaret asıl gündemin kıyısında kaldı ama AKP kulislerinde çok konuşuldu. TBMM Başkanlarının MİT ziyaretlerinde bir anormallik aranmaz. Ancak, bugüne kadar karşılıklı ziyaretler hep gözlerden uzak olur ve pek basınla paylaşılmazdı. TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Şentop, MİT Başkanı Fidan’ın daveti üzerine Etimesgut ilçesindeki MİT’in yeni binasını ziyaret etti. Hakan Fidan tarafından karşılanan Şentop’a yeni bina hakkında bilgi verildi. Tayyip Erdoğan’ın ‘revizyon’ sinyalinin ardından bu buluşma AKP kulislerinde ise  farklı yorumlara sebep oldu. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile Hakan Fidan arasındaki Dışişleri Bakanlığı koltuğunu kapma mücadelesini sağır sultan bile biliyor. Hal böyle olunca, AKP kulisleri de ikiye bölündü:

-"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gidiyor. Mustafa Şentop, Hakan Fidan’ı yeni makamı için tebrik ziyaretine gitti" diyenler…

-"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gidiyor yerine İbrahim Kalın geliyor. Mustafa Şentop, Fidan’ı teskin etmek için ziyarete gitti ‘Siyasette sabırlı olmak gerekir. Sıra sana da gelecek’ dedi" diyenler…

Basınla paylaşılan 2 kare fotoğraftaki Hakan Fidan’ın yüz ifadelerine bakılırsa, Hakan Fidan çok arzuladığı Dışişleri Bakanlığı koltuğu için biraz daha bekleyecek gibi!.. Eğer başka sıkıntılar da yok ise…

Öne Çıkanlar