AKP il başkanı, ‘partiye çalışan’ koruculara ‘nöbet tutmama’ sözü vermiş

AKP il başkanı, ‘partiye çalışan’ koruculara ‘nöbet tutmama’ sözü vermiş
AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın, Pertek'te korucularla gizli bir toplantı düzenleyerek, partisi için çalışmaları halinde nöbet yazılmayacağı sözünü verdiği öne sürüldü.

Özaydın, geçen günlerde Çemişgezek Gedikler Jandarma Karakolu’nda tören kıtasıyla karşılanmış, görüntüler tepki çekmişti.

halktv.com.tr'den Ferin Demir'in haberine göre, düzenlediği gizli bir toplantıda AKP için çalışmaları konusunda baskı kurduğu öne sürüldü.

‘NÖBETİ PARTİMİZE UZAK OLANLAR YAPACAK'

AKP Pertek İlçe Başkanı İsmail Yelken ve korucubaşı Emrah Çetintaş tarafından 20 Ekim 2021’de organize edildiği söylenen toplantıda Özaydın’ın, koruculara AKP için çalıştıkları sürede nöbetten muafiyet sözü verdiği belirtildi.

Özaydın toplantıda özetle şunları söyledi: "Askeri yetkililer ve komutanlarla görüştüm, partimiz için çalışan ve özellikle ilçede partimize hizmet eden korucu kardeşlerimiz korucubaşı Emrah’la görüşecekler; bunlara nöbet verilmeyecek. Nöbetleri ve diğer görevleri partimize uzak olan korucular tutacak."

100 civarındaki korucuların yaklaşık 20’sinin Özyadın’ın toplantısına katılmayı reddettiği, birininse istifa ettiği belirtildi. Toplantıya katılmayanların farklı bölgelere gönderilerek cezalandırıldığı öne sürüldü. Uygulamaya karşı çıkan Pertek Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Arslan’ın da başka bir göreve gönderildiği belirtildi. İlçedeki 100 korucudan 70’inin imza toplayıp Tunceli Valiliği’ne de başvurduğu kaydedildi.

Öne Çıkanlar