AKP'den kopan seçmen 'kararsız' mı?

AKP'den kopan seçmen 'kararsız' mı?
'Seçim sonucu üzerine edinilen algılar önümüzdeki seçimlerdeki katılım düzeyini, kampanyaları, adayları, siyasi partilere yapılan bağışları ve hatta sonucu dahi etkileyebilir.'

Seçim anketlerinde AKP'nin oylarında istikrarlı bir düşüş gözlemlenirken kararsızlar artıyor.

Metropoll  yöneticisi Özer Sancar'ın Twitter hesabında paylaştığı son verilere göre, AKP oyları son 7 yılda devamlı düşüş gösterirken, CHP oylarının kararsızlar dağıtılmadan yüzde 19-21 bandında kaldığı görülüyor.

 

Seçim anketlerinde çıkan sonuçların kimin kazanacağı kimin kaybedeceği algısı üzerinde de etkili olduğu görülüyor.

Prof. Dr. İhsan Dağı, seçim sonucu üzerine edinilen algıların önümüzdeki seçimlerdeki katılım düzeyini, kampanyaları, adayları, siyasi partilere yapılan bağışları ve hatta sonucu dahi etkileyebileceği görüşünde.

Yine Dağı'ya göre, AKP tabanının bir kısmı İYİ Partiye, bir kısmı DEVA ve Gelecek Partisine giderken önemli bir kısmı da kararsızlara katılıyor. Ayrıca, seçimi kaybedeceği düşünülen partinin seçmeninin sandığa gitmeme ihtimali de yüksek.

KONDA'nın son anketinde AKP+MHP’nin oyunu yüzde 42, CHP+İYİ Parti’nin oy oranını da yüzde 44 olarak açıklanmıştı. Metropoll’e göre ise, seçmenin yüzde 54’ü gelecek seçimleri AKP’nin kaybedeceğini kanısında; kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 38.

Son Metropoll verisine göre ise, CHP'nin oyları kararsızlar dağıtılmadan yüzde 19-21 bandında kalıyor.

Öne Çıkanlar