AKP'den İBB'ye tepki: İçkiyle, Teoman'la fetih kutlaması mı olur?

AKP'den İBB'ye tepki: İçkiyle, Teoman'la fetih kutlaması mı olur?
AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, İBB'nin İstanbul'un Fethi'nin 569. yılını Teoman konseriyle kutlamasını 'İçkiyle, Teoman konseriyle fetih kutlaması mı olur, biraz izan' sözleriyle eleştirdi.

İstanbul'un Fethi’nin 569. yılı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce (İBB) Maltepe etkinlik alanında kutlanmıştı. Pinhani grubunun konseri ile başlayan etkinlik mehter gösterisi ve Teoman konseri ile devam etmişti.

AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, fethin bu şekilde kutlanmasını 'izan ve idrake aykırı' buldu ve "Teoman konseri ve içkiyle fetih kutlaması mı olur?" diyerek eleştirdi.

Birinci'nin paylaşımı kullanıcıların tepkisini çekti. Bir kullanıcı, "içkiden önce uyuşturucu batağından haberiniz olsun" derken, bir başka kullanıcı, "Sahneye kadın çıkarmak istenir "ahlaksızlığa örnek" diye engel koymak istersiniz, erkek çıkarmak isterler "içkisi var, kumarı var" diye engel koymak istersiniz." sözleriyle son dönemde arkası kesilmeyen konser yasaklarına dikkat çekti.

Öte yandan sosyal medyada bazı kullanıcılar da Teoman'ın İstanbul'un Fethi kutlamalarına katılmasını yadırgayarak Teoman'ı eleştirmişti.

 

Öne Çıkanlar