AKP'de 2023 hazırlığı: Partiden ayrılanları yeniden kazanma çabası ve dezavantajlar tartışması

AKP'de 2023 hazırlığı: Partiden ayrılanları yeniden kazanma çabası ve dezavantajlar tartışması
AKP’nin partiden kopanları ‘yeniden kazanmak için’ politika oluşturduğu ve ‘yeniden kucaklaşma’ çalışması başlattığı öğrenildi. Gelişmelerin de Erdoğan’a rapor edildiği belirtildi.

İktidar partisi AKP’nin 2023 seçimleri için izlenecek stratejileri ile partinin avantajları ve dezavantajlarını belirlemek ve üye sayısını arttırmak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un başkanlığında oluşturulan seçim strateji ekibinin 2023’ün yol haritasına dönük toplantılarını sıklaştırdığı belirtildi.

ARTILAR-EKSİLER TARTIŞILIYOR

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre strateji ekibinin bu toplantılarında AKP’nin seçim sürecindeki avantajları ve dezavantajlarını tartıştığı öğrenildi.

Seçimlerin en önemli başlığını ekonomi ve hayat pahalılığının oluşturacağı belirtilirken, 20 yıllık iktidar tecrübesinin ve Millet İttifakına kıyasla Cumhur İttifakı’nın daha homojen bir yapıya sahip olduğu savunularak, bu etkenlerin AKP’nin ‘avantajları’ olarak değerlendirildiği kaydedildi.

ERDOĞAN’A RAPOR EDİLİYOR

Bu toplantılarda yapılan değerlendirmeler ve öne çıkan görüşlerin de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a rapor edildiği belirtildi.

PARTİDEN KOPANLARI YENİDEN KAZANMA ÇABASI

AKP Genel Merkez yönetiminin bir yandan da, partiden kopmuş olanları ‘yeniden kazanmak için’ politika oluşturduğu öğrenildi. Erdoğan’ın ‘kavlimizi yenileyelim’ çağrısından sonra, AKP’nin il-ilçe teşkilatlarının, bir dönem yolu AKP’den geçen isimlerle yeniden kucaklaşma çalışması başlattığı aktarıldı.

VEFA BULUŞMALARI

AKP’nin ‘Vefa buluşmaları’nın bayram sonrası hızlandırılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar