AKP 120 maddelik anayasa taslağı hazırlığında: Seçim beyannamesinde yer alacak

AKP 120 maddelik anayasa taslağı hazırlığında: Seçim beyannamesinde yer alacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Ekim’de Ankara’da açıklayacağı seçim beyannamesinde 120 maddelik anayasa taslağının da yer alacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim’de Ankara’da açıklayacağı seçim beyannamesinde yeni anayasa taslağının da yer alacağı öğrenildi. Taslakla ilgili Erdoğan’a dört kez sunum yapıldığı belirtildi. Seçim beyannamesinin ise ekonomi ağırlıklı olması bekleniyor.

Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre yaklaşık 120 maddelik yeni anayasa taslağında, Türkiye’nin hem tarihi hem de gelecek perspektifini anlatan bir giriş yapılırken, zaman zaman tartışmalara neden olan kanun-kararname arasındaki belirsizliklerin giderilmesine vurgu yapılıyor.

Kurmaylar, mevcut anayasada bu konuda kriterlerin olduğunu ancak yorum sorunu yaşandığını dile getirerek, "Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda bu konuları biraz daha netliğe kavuşturduk. Anayasanın taslak metni hazır. Seçimlerden sonra Cumhur İttifakı’nın Meclis’te çoğunluğu alması durumunda sivil anayasa gündeme gelecek. Şu anda vatandaşın ekonomi gibi konularına öncelik veriyoruz" değerlendirmesi yaptılar.

Öte yandan 28 Ekim’de Ankara Arena Spor Salonu’nda açıklanacak seçim beyannamesinin ayrıntıları da belli olmaya başladı. Partideki toplantılarda, beyannamenin "ekonomi" ağırlıklı olması konusu öne çıkarken, özellikle vatandaşı rahatlatacak adımlarla ilgili çalışmaların da yapıldığı belirtildi. Beyanname ile AKP’nin bugüne kadar hastane, bölünmüş yollar, havaalanları, köprüler gibi büyük yatırımlarla altyapı sorununun olmadığı konusuna vurgu yapılması planlanıyor. Bu kapsamda beyannamede, önümüzdeki süreçte enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesi ve alım gücünü yükseltecek atılımlar gibi vatandaşın refahını artırmaya dönük projelerin yer alacağı belirtildi.

 

Öne Çıkanlar