AKOM: İstanbul’a İzlanda kışı geliyor

AKOM: İstanbul’a İzlanda kışı geliyor
Tahminlere göre, sıcaklık akşamdan itibaren hissedilir derecede düşecek, eksi dereceler görülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin yarından itibaren, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesinin beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, sıcaklık akşamdan itibaren hissedilir derecede düşecek, eksi dereceler görülecek.

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul’un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile’de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

SİSTEM HAFTA ORTASINA KADAR ETKİLİ

Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, gelecek hafta ortasına kadar devam edecek. İstanbul’un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçen günlerdeki hafif kar yağışlarının aksine hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor. 

İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerde yüzeyi örtecek şekilde; Boğaz çevresi TEM Otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM’in kuzeyinde ve yüksek noktalarda 15 ila 50 santim arasında kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.

İBB ÖNLEMLERİNİ ALDI

AKOM açıklamasına göre, İBB İstanbul’un kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemlerini aldı. Şehrin İBB sorumluluğundaki toplam 4 bin 23 kilometrelik yol ağını açık tutmak için ekipler 24 saat çalışacak.

7 BİN 421 PERSONEL, 1.582 ARAÇ 7/24 GÖREV BAŞINDA OLACAK

Toplam 7 bin 421 personel, bin 582 karla mücadele aracı ve iş makinası ile göreve hazır durumda. İstanbul’un 350 farklı noktasına kurulan istasyonlarda toplam 206 bin 56 ton tuz ve 64 farklı tankta toplam bin 290 ton solüsyon karla mücadele için hazır bekletiliyor.

METROBÜS HATTINDA 33 İŞ MAKİNASI GÖREVDE

Köy yollarını açık tutmak için 142 kepçeli traktör görevlendirilirken, 11 vinç ve kurtarıcı da görev başında olacak. Metrobüs güzergâhı boyunca da 33 iş makinası ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için hazır bekleyecek.

AKOM İSTANBULLULARI TEDBİRLİ OLMAYA ÇAĞIRDI

AKOM’dan yapılan açıklamada, tüm tedbirlerin alındığı, İstanbulluların soğuk hava ve muhtemel kar yağışı sebebiyle yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olması gerektiği hatırlatıldı. (ANKA)

Öne Çıkanlar