AKOM'dan İstanbul için 'fırtına' uyarısı: Bu akşam bekleniyor

AKOM'dan İstanbul için 'fırtına' uyarısı: Bu akşam bekleniyor
İstanbul'da AKOM, meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelerde fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. 

Açıklamada, İstanbul’da bu akşamüstü, saat 17:00'den itibaren il genelinde yer yer kuvvetli rüzgar ve yağış geçişleri beklendiği ve yarın sabaha kadar sürecek geçişler konusunda dikkatli olunması gerektiği bilgisi verildi.

Meteorolojiden yapılan açıklamanın ardından İstanbul Büyükşehir Blediyesi'ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) de uyarı geldi.

AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, akşam saat 17:00'den itibaren rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi bekleniyor. Saatte 15 ila 45 kilometre hıza ulaşacak rüzgarlarla birlikte sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların, Yarın (Salı) sabah saatlerine kadar etkili olacağı bekleniyor. AKOM, İstanbulluları etkili yağışlara karşı dikkatli olmaya, gerekli tedbirleri almaya çağırdı.

İstanbul’da hava sıcaklıkları hafta boyunca 26 ile 30 derece aralığında seyredecek. Avrupa yakası boğaz çevresi ile Anadolu yakası genelinde etkili olması beklenen yağışların Sarıyer, Eyüp, Beykoz, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde kısa süreli ve kuvvetli (15-30kg/m2) olabileceği tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar