Akdeniz Üniversitesi: Hastalar yağmur gibi yağıyor ama sağlık çalışanları da yaprak gibi dökülüyor

Akdeniz Üniversitesi: Hastalar yağmur gibi yağıyor ama sağlık çalışanları da yaprak gibi dökülüyor
Prof. Dr. Murat Yılmaz, genç hastaların sayısının da artışta olduğuna dikkat çekerek, 'Bu hastalıkta genç yaşlı kalmadı' dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım sorumlusu Prof. Dr. Murat Yılmaz, "Eve gitmiyorum, ama gidince de evde bir köşede oturup kendimi karantinaya alıyorum. Hastalar yağmur gibi yağıyor, ama sağlık çalışanları da yaprak gibi dökülüyor. Bu hastalığın yaşlısı genci kalmadı" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi  Covid-19 yoğun bakım servisi sorumlusu Prof. Dr. Murat Yılmaz, 21 yıldır yoğun bakımda çalışmasına rağmen hiçbir dönemde bu kadar yoğunluk yaşamadıklarını söyledi. Ailelerine Coronavirus bulaştırma korkusuyla eve gitmeyip hastanede kalan sağlık emekçilerinin olduğunu söyleyen Yılmaz, "Ekibimizden karantinaya alınanlar oluyor. Çalışan sayımız giderek azalıyor. Sınırsız enerjimiz yok. Zor şartlarda çalışıyoruz" dedi.

"Hastalar yağmur gibi yağıyor" diyen Prof. Dr. Murat Yılmaz, "Sağlık çalışanları adeta birer yaprak gibi dökülüyor" sözleriyle virüsün sağlık emekçilerine olan etkilerini anlattı.

YOĞUN BAKIMDA VE ENTÜBE GENÇ HASTALAR VAR

Hastalığın sadece yaşlıları etkilemediğini, yoğun bakıma gelen ve entübe edilen genç hastalar olduğunu da anlatan Prof. Dr. Yılmaz, gençlerin gençliklerine güvenmemesi gerektiğini kaydetti.

33 yaşında bir hastanın yoğun bakıma geldiğinde kendisiyle görüştüğünü anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Yusuf isminde hastamla görüştüğümde bana 'Hocam ben bütün işlerime devam ettim. Hiç önlem almadım. Bu hastalık yaşlılar için tehlikeli diye düşündüm' dedi. Şu anda 33, 45, 37, yaşlarında hastalar var. 50 yaşın altında 7 hastamız var. Bu hastalıkta genç yaşlı kalmadı" ifadelerini kullandı.

KORUYUCU KIYAFETLERLE SAATLERCE ÇALIŞIYORLAR

Sağlık emekçileri tulum, maske gibi koruyucu ekipmanlarla saatlerce çalışıyor. DHA'nın kaydettiği görüntülerde, bazen uzun saatler üzerlerinde kalan koruyucu tulumu çıkardıklarında, iç kısımdaki önlüklerinin terden sırılsıklam olduğu görülüyor. Hastalar ise temas etmeyecek şekilde hazırlanan birbirlerinden ayrı tutulduğu cam bölmeli alanlarda tedavi görüyor. Sağlık çalışanları, bu tulum içerisindeyken insani ihtiyaçlarının hiçbirini gerçekleştiremiyor. (DHA)

 

Öne Çıkanlar