Akdeniz Belediye Meclisi'nde yaşananlara tepki: Yargı eliyle siyasete darbe

Akdeniz Belediye Meclisi'nde yaşananlara tepki: Yargı eliyle siyasete darbe
AKP’li Akdeniz Belediyesi'nde olağanüstü toplantı öncesi 5 HDP’li üye gözaltına alınmasına tepki gösteren Bülent Yücetürk, ‘Türk yargı tarihinde Mersin’de yaşananlar bir ilk’ dedi.

AKP'li Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın 21 Temmuz’da yapılması planlanan belediye taşınmazının satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi alması gibi konuların görüşüleceği olağanüstü toplantıyı 28 Temmuz’a ertelemesi ve 5 HDP'li üyenin aynı gün gözaltına alınması sonrasında belediye meclisi, 1'i bağımsız 16'sı AKP 17 üyenin oyuyla borçlanma ve satış kararı aldı.

Gözaltına alınan HDP’li üyeler de aynı gün serbest bırakıldı. Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar'a konuşan eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk, "Türk yargı tarihinde Mersin’de yaşananlar bir ilk" değerIendirmesi yaparak şunları söyledi:

"Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun derhal Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında soruşturma açarak olayı bütün gerçekliği ile ortaya çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde bu olay siyasette yol olur, yargı kendi kendini imha etmiş olur. Yargı eliyle belediye meclis üyelerinin rehin tutulup, belediye meclisinden istenilen karar çıktıktan sonra serbest bırakılmaları, yargı ve Emniyet eliyle siyasete darbedir"

 

Öne Çıkanlar