Akbelen Ormanı’nda bilirkişi keşfi ertelendi

Akbelen Ormanı’nda bilirkişi keşfi ertelendi
Milas’taki linyit madenine karşı direnişin sürdüğü Akbelen'de yarın yapılması planlanan bilirkişi keşfi, heyetteki bir kişinin koronaya yakalanması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’ne bulunan Akbelen Ormanı'nda yapılmak istenilen linyit madenine karşı köylülerin başlattığı "doğa nöbeti" 200 günü aşkın bir süredir devam ediyor. 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nda termik santral için kömür arama faaliyeti nedeniyle ağaç kesimine karşı çıkan köylüler yaşam alanlarının yok edilmemesi için aylardır direniyor.

Akbelen Ormanı’nda 7 Eylül'de yapılan bilirkişi keşfinin eksik ve hatalı yapılmasından kaynaklı tekrardan yapılması beklenen bilirkişi keşfi heyetinden bir kişinin koronavirüse (Covid-19) yakalanması nedeniyle keşif ileri bir tarihe ertelendi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre inceleme için bir tarih de verilmediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?  

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde Akbelen Ormanı’nı kömür madenine tahsis eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzalı kararının iptali için Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğal Hayatı Koruma, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) dava açmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar