Akar: ABD ve Rusya'dan taleplerimiz var

Akar: ABD ve Rusya'dan taleplerimiz var
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, QSD'nin geri çekilmediğini öne sürdü.

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD’nin CNN International kanalında Becky Anderson’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Suriye Demokratik Güçleri'nin çekilmesi gereken bölgelerden çekilmediğini öne süren Akar, "Hem Rusya hem ABD, YPG/PKK'nın bu bölgelerden çıkarılacağına dair söz verdi. Yani hem operasyon bölgesinde hem de operasyon bölgesinin doğusu ve batısından bunlar çıkarılacaktı. Ancak halen YPG teröristleri tarafından yapılan çok sayıda ihlal var ve biz de bunlarla mücadele ediyoruz. Aynı zamanda Rusya ve ABD ile işbirliği yaparak, YPG/PKK’yı o bölgelerden çıkarmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

Anderson'ın, "Suriye Milli Ordusu"nun (SMO) Suriye'deki diğer cihatçı örgütlerlabağlantısının olup olmadığına ilişkin sorusuna ise Akar, "Onların herhangi bir terör örgütü ile bağı yok. Onlar tamamen Suriyeliler ve kendi bağımsızlıkları, toprakları ve evleri için mücadele veriyorlar" cevabını verdi.

"BAĞDADİ OPERASYONUNDA ABD İLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIK"

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik operasyonda ABD ile işbirliği yapıldığını belirten Akar, "Operasyon öncesinde askeri olarak bazı bilgileri paylaştık. Unsurlarımız da koordinasyon sağladılar. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra komuta kademesindeki arkadaşlarımız sahadaki unsurlarımızı devam eden operasyonlara bir zarar vermemeleri konusunda uyardı. Kuvvetlerimiz arasında (yanlış anlamaya dayalı) bir çatışma çıkmaması bakımından askeri olarak koordinasyonumuz vardı. Diğer taraftan istihbarat kurumlarımız arasında da yakın bir iş birliği var. Onların da bu konuda koordinasyon ve işbirliği yaptıklarına inanıyorum" dedi. (DHA) 

Öne Çıkanlar