Boğaziçi direnişi devam ediyor: İktidar, Boğaziçi’nin özerk yapısına tahammül edemiyor

Boğaziçi direnişi devam ediyor: İktidar, Boğaziçi’nin özerk yapısına tahammül edemiyor
Dün 500. gününü geride bırakan Boğaziçi Üniversitesi’nde direnen akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler nöbette ellerinde çiçek tuttu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan eylemler, 500. gününü geride bıraktı. Ekonomi Bölüm Başkanı Ünal Zenginobuz, "İktidar, Boğaziçi’nin özerk yapısına tahammül edemiyor. Savunmak için sonuna kadar devam edeceğiz" vurgusu yaptı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 16 aydan fazla süredir devam eden Boğaziçi eylemlerine dün de coşkulu bir kalabalık eşlik etti. Akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler nöbette ellerinde çiçek tuttu.

‘ÇOK KISA SÜRE SONRA TÜRKİYE’NİN EN İYİ ÖĞRENCİLERİ KARŞILARINA GELECEK’

Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Fikret Adaman, Temel Bilimler binası önünde "Devlet Piyasa ve Sivil Toplum" konulu açık ders verdi. Açıklamada, "Dekanların ve rektörün gücü artırıldı. Melih Bulu’nun yardımcıları yönetime gelince aynı onun gibi devam ettiler. Başından itibaren burada seçilmiş süreçlere saldırı ve tahrik var" denildi. Sonradan kurulan hukuk fakültesine de tepki gösteren akademisyenler, "Jet hızıyla yapılan bu atamaların çoğu genç insanlar. Çok kısa süre sonra Türkiye’nin en iyi öğrencileri karşılarına gelecek. Onlara nasıl hukuk dersi vereceklerini merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘SAVUNMAK İÇİN SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ’

Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Cem Ersoy, "Liyakata, emeğe dayalı bir sistemi yıkıp, kadrolaşmak için keyfi bir şekilde istedikleri şekilde sistem kurmaları kabul edilebilir değil" dedi. Ekonomi Bölüm Başkanı Ünal Zenginobuz, "İktidar, Boğaziçi’nin özerk yapısına tahammül edemiyor. Savunmak için sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

‘TÜM DEĞERLER BOZULDU’

Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Betül Tanbay da, "Bizim yıllar içinde işlediğimiz tüm değerler bozuldu. Rektör ve dekanın istediğini istediği bölüme sokacağı bir sisteme gidildi" diye konuştu.

Öne Çıkanlar