Abdullah Tarhan: AK Parti aile partisi, menfaat partisi olduğu için istifa ettim

Abdullah Tarhan: AK Parti aile partisi, menfaat partisi olduğu için istifa ettim
İktidar partisinden ayrılan Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan, ‘AK Parti kişisel menfaatlerin partisi olduğu, aile partisi olduğu için istifa ettim’ dedi.

Batman’da Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan, AKP’den istifa etme nedenlerini açıkladı. "Çocuğumu işe almadıkları için istifa ettiğim dedikoduları yayılmış" diyen Tarhan, "Çocuğum işsiz olduğu için ya da işe almadıkları için değil; AK Parti tabela partisi olduğu, aile partisi olduğu için istifa ettim" diye belirtti.

AKP İlçe Teşkilatı'ndaki yöneticilerin aile fertlerini işe yerleştirdiklerini belirterek, partisinden istifa ettiğini duyuran Tarhan kararının ardından, Hasankeyf Belediyesi ve diğer kamu kurumlarında Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen ve AKP ilçe başkanı Rüstem Ayhan tarafından işe alındığı iddia edilen kişilerin isimlerini açıklamıştı. Tarhan, AKP’den istifası sonrasında AKP’liler tarafından iftiralara maruz kaldığını duyurdu.

‘AK PARTİ KİŞİSEL MENFAATLARIN PARTİSİ, BU YÜZDEN İSTİFA ETTİM’

Sözcü’nün haberine göre AKP’den istifa ettikten sonra AKP’liler tarafından şahsına iftiralar atılmaya çalışıldığını belirten Hasankeyf Belediyesi bağımsız meclis üyesi Tarhan, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere 01/08/2022 tarihinde AK Parti’den istifa ettim. İstifamdan sonra hakkımda asla gerçeği yansıtmayan dedikodular ortaya çıktı. Dedikoduları ortaya çıkaran şahıslar, aslında gerçeği bildikleri halde sırf ‘çamur at izi kalsın’ zihniyetiyle hareket etmiş; davamı, adımı, ailemi partiye ve dava adamlarına karşı lekelemeye çalışmıştır. Hiç şaşırmadım. Bu dedikodular şekil değiştirip devam edecek. Biz bunlara da hazırız. Alnı açık insanların veremeyecekleri hesapları yoktur.

Çocuğumun iş hayatından yola çıkarak beni karalamaya çalışanların iftirası ellerinde patladı. Çocuğumu işe almadıkları için istifa ettiğim dedikoduları yayılmış. Çocuğum işsiz olduğu için ya da işe almadıkları için değil; AK Parti’nin tabela partisi olduğu, aile partisi olduğu, davaya sahip çıkmadığı, kişisel menfaatlerin partisi olduğu için istifa ettim."

‘BÖYLE DEVAM ETTİKÇE AK PARTİ KAZANAMAYACAK’

"Haklı olduğum bir konu üzerinden yürüyüp bana iftira atan insanlar ailemle uğraşacak kadar kendilerini küçültmeselerdi bu basın açıklamasına bile gerek duymazdım. 4 çocuğumun nerede çalıştığı konusunda hepsini basın önünde yüzleşmeye davet ediyorum. Bu teşkilat, bu insanlarla devam ettikçe Hasankeyf’te AK Parti olmayacak, kazanamayacak."

Öne Çıkanlar