'Ailelere, HDP binası önündeki eyleme katılması için iş ve para teklifi' iddiası

'Ailelere, HDP binası önündeki eyleme katılması için iş ve para teklifi' iddiası
Polislerin zırhlı araçlarla 4’er kişilik gruplar halinde eve geldiğini anlatan aile, bu baskının bitmesini istediği belirtildi.

Diyarbakır Bismil’de çocukları 10 yıl önce PKK’ye katılan aileyi bir ay içinde 3 defa taciz eden emniyetten olduğunu söyleyen bazı kişilerin, aileyi önce HDP Diyarbakır İl Binası önünde yürüttüğü eyleme katılmaya zorladığı iddia edildi. Ailenin kabul etmemesi üzerine, para ve iş teklifinde bulunulduğu öne sürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre çocuklarının dağa gönderildiğini iddia ederek Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü binası önünde 3 Eylül’den bu yana bekletilen ailelerden geriye HPG tarafından alıkonulduğu belirtilen asker ve polis ailelerinin çoğunlukta olduğu birkaç aile kaldı. Bu bekleyişin sonuç vermeyeceğini düşünen ailelerin, bir bir eylemlerini sonlandırdığı, polis ve askerin ise eylemi sürdürmek için yeni arayışlara yöneldiği iddia edildi.

Buna göre yıllar önce çocukları için kayıp ilanı veren ailelerin, emniyetten olduğunu belirten bazı kişiler tarafından taciz edildiği ileri sürüldü. Aileleri HDP İl Binası önündeki eyleme katmaya çalışan söz konusu kişilerinn, istekleri geri çevrildiğinde ise para ve iş teklifinde bulunduğu iddia edildi.

ÖNCE PARA SONRA İŞ TEKLİFİ İDDİASI

Buna göre Bismil’de yaşayan ve 10 yıl önce PKK’ye katıldığı belirtilen bir gencin ailesinin, bir ayda 3 defa taciz eden ve kendilerini polis olarak tanıttığı belirtilen kişilerin, aileyi HDP İl Binası önündeki eyleme gitmeye zorladığı ileri sürüldü. Baskıya rağmen bu isteği geri çeviren aileye sonra da para ve iş teklifinde bulunulduğı öne sürüldü.

‘İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ DE ARADI’ İDDİASI

Polislerin zırhlı araçlarla 4’er kişilik gruplar halinde eve geldiğini anlatan ailenin, söz konusu baskının bitmesini istediği aktarıldı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nda olduğunu belirten bazı kişilerin de, benzer durumdaki aileleri arayarak, iş ve para teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Öne Çıkanlar