AİHM Ahmet Altan için ihlal kararı verdi: Bu karar Altan’ın beraat kararıdır

AİHM Ahmet Altan için ihlal kararı verdi: Bu karar Altan’ın beraat kararıdır
AİHM Ahmet Altan için yapılan itiraz başvurusuna 4 yıl sonra karara bağladı. AİHM, Altan için kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkı ihlali verdi.

Seda TAŞKIN


ARTIGERÇEK - Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), yazar Ahmet Altan davasında Türkiye’yi mahkûm etti. 2015 darbe girişiminden sonra tutuklanan yazar Ahmet Altan’ın başvurusunu karara bağlayan AİHM, Türkiye’nin hak ihlalinde bulunduğuna karar verdi. 

Konuya ilişkin Artı Gerçek’e konuşan Avukat Veysel Ok, AİHM’in Altan hakkında verdiği kişi özgürlüğü, güvenliği ve ifade hakkı kararı verdiğini belirtti. Kararı eksik bulduklarını söyleyen Ok, "Mahkemenin 18. Maddeden de ihlal kararı vermesi gerekiyordu. Mahkeme hem 5’nci hem de 10’ncu maddeden ihlal kararı verdi. Ayrıca Altan hakkında delillerin yeterli olmadığını da belirtti" dedi. 

‘AHMET ALTAN’IN ACİLEN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYOR’

Verilen ihlal karıyla birlikte Altan’ın acilen tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Ok, "5 yıla yakın bir süredir cezaevinde bulunan Ahmet Altan hem medya hem de siyaset tarafından hedef alındı. 2 defa tahliye edilip yeniden tutulandı. Bunların hepsi siyasi saikler tarafından yapıldığını ortaya koydu. Bu yüzden biz 18’nci maddeden de ihlal kararı vermesini beklerdik. Ama maalesef bu yönde bir karar çıkmadı" diye konuştu. 

‘BU KARAR BERAAT KARARIDIR’

Anayasa Mahkemesi’ne 15 ay önce yatıkları itiraz başvurusuna ilişkin de konuşan Ok, şuana kadar Anayasa Mahkemesi’nin de bir incelemede bulunmadığını söyledi. Ok, "Elimize gelen AİHM kararını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Yıllardır bir gazeteci, yazar hukuksuz delillerle cezaevinde tutuluyor. AİHM’si maalesef 4 yıl sonra karar verdi. Adalet geç geldi. Yargıtay ve Türk Mahkemeleri bu karara uyup acilen  Altan’ı  derhal serbest bırakmalıdır. Bu karar Ahmekt altan ın tahliye, beraat kararıdır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar